Fantastinio filmo vertas projektas: amžinas gyvenimas dirbtinio intelekto pagalba

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

peeplt 2016-02-11 13:05
Ir visdelto su prikelimu tai netures nieko bendro. Tai bus paprasciausia programa kuri bandys imituoti individo elgesi. Nemanau kad toks dalykas bus labai populiarus. Gal vienas kitas negalintis susitaikyti su artimojo netektimi ieskos tame paguodos. Bet vistiek tai bus dirbtina. Bus kazkas panasaus kai ziureti senas dar nematytas vaizdajuostes. Taip smagu girdi balsa ir galbut net matai artimo zmogaus sypsena, bet vistiek jo sale nebera. Manau kad yra kitas, kur kas zavesnis siu tecnologiju pritaikymo budas. Pvz. tavo navigacijoje apsigyvenes Bredas Pitas, ar koks kitas megstamas veikejas, zvaigzde ar siaip giminaitis. Ir nebutinai jis turi buti mires. Tiesiog jai patinka tau vienas ar kitas personazas ar tikras zmogus, tu gali isigiti sau drauga asistenta kuris padetu tau tvarkytis tavo dienotvarkeje.
agatas1000 2016-02-11 20:18
Viskas, ką pasakei - teisybė. Iš tikrųjų tai ta įmonė pradeda ne nuo to galo. Reikia surasti, kur yra užkoduotas tas identifikacinis kodas (sielos kodas) ir kaip jis užkoduotas. Visą kitą - tik šablonas arba gyvenimiška patirtis, kuri vis tiek neturi įtakos supratimui, kad "aš esu aš". Nes ir kūdikystėje, kai dar nieko neprisimeni, vis tiek "tu esi tu". Prisiminimai / patirtis neturi tam įtakos. Didžioji dalis genetinio kodo irgi tam neturi įtakos. Ar tavo ūgis 1,20 m., ar 1,80 m., ar tavo akys mėlynos, ar juodos, ar plaukai balti, ar juodi - jokio skirtumo.
moo 2016-02-11 20:50
Tik įdomu, ar "tai" save identifikuos kaip gyvą padarą.
Baisuols 2016-02-12 20:36
Visiškai netiesa. Tai kas esi kūdikystėje lemia tik genetinis kodas. Tai kas esi dabar pagrinde lemia prisiminimai / patirtis. Jokio tu esi tu nėra. nei dabar nei kūdikystėje, čia iliuzija. Po 20 metų tu net fiziškai esi nebe tas pats atomų rinkinys su prisiminimų nuotrupomis.
Baisuols 2016-02-12 20:38
Jei tai bus užrašyta ant dirbtinio intelekto, manau identifikuos kaip gyvą.