Pirmasis pasaulyje „Ultra HD Blu-ray“ grotuvas atkeliavo į prekybą  (0)

Praėjusių metų sausį tapo žinoma, kad naujasis optinių diskų formatas vadinsis „Ultra HD Blu-ray“. Jis naudoja HEVC (High Efficiency Video Coding) arba H.265 kodekus su iki 100 Mb/s duomenų perdavimo sparta ir suteikia aukštos kokybės vaizdą, kuris gali būti laikomas vienu iš Ultra HD Blu-ray privalumų lyginant su srautinėmis 4K transliacijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujųjų diskų atkuriama vaizdo rezoliucija yra 3840 x 2160 pikselių, o dažnis siekia 60 kadrų per sekundę. Didžiausia spalvų erdvė – Rec.2020. Naujasis standartas palaiko HDR. „Ultra HD Blu-ray“ diskus galės atkurti tik nauji, jiems pritaikyti grotuvai, tačiau jie yra suderinami ir su įprastais Blu-ray ir DVD diskais.

Ultra HD Blu-ray standartas buvo patvirtintas paėjusių metų gegužės mėnesį, o rugsėjo mėnesį „Samsung“ pademonstravo pirmąjį Ultra HD Blu-ray grotuvą. Tada gamintojas neįvardijo kainos, tačiau pažadėjo, kad ji bus mažesnė nei 500 $, o naujiena pardavime pasirodys 2016 pradžioje.

Ką tik taip ir įvyko – „Samsung UBD-K8500“ pastebėtas Frys.com elektroninėje parduotuvėje ir kainuoja 399,99 $. Tiesa, kol kas bus sudėtinga rasti filmų Ultra HD Blu-ray diskuose, tačiau jau yra „Marsietis“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(14)
(0)
(14)

Komentarai (0)