„Apple“ kuria telefonų apsaugą, kurios nebus įmanoma įveikti  (1)

Kompanijos „Apple“ inžinieriai jau darbuojasi ties telefono „iPhone“ apsaugos sustiprinimu, siekiant tokius bandymus kaip FTB paversti neįmanomais, praneša „The New York Times“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes stovime už tuos žmones, kurie nori turėti balsą, bet bijo, ir mes stovime už savo vartotojus, nes jų apsaugojimą mes matome kaip savo darbą“, – „ABC News“ duotame interviu sakė „Apple“ vadovas Timas Cookas.

Šaltiniai teigia, kad „Apple“ inžinieriai ties operacinės sistemos „iOS“ saugumo stiprinimu pradėjo darbuotis dar prieš San Bernardino ataką, per kurią žuvo 14 žmonių ir po kurios įvairios JAV teisėsaugos institucijos, įskaitant FTB, verčia „Apple“ padėti prieiti prie užrakinimo kodu apsaugoto teroristo naudoto telefono „iPhone“.

Operacinė sistema „iOS“ leidžia atnaujinti jos versiją be reikalavimo suvesti ekrano užraktą. Būtent tokiu būdu „Apple“ gali apeiti bet kurio „iPhone“ apsaugą, atnaujindama „iOS“ versiją į specialią, kuri leistų prieiti prie telefone esančių duomenų.

Tačiau po žiniasklaidos ir saugumo ekspertų priekaištų, kodėl „Apple“ yra pasilikusi tokią galimybę patekti į savo vartotojų įrenginius, JAV technologijų kompanija, kuri itin vertina savo vartotojų saugumą, gali atsisakyti tokios privilegijos ir panaikinti „užpakalinių durų“ galimybę į šimtus milijonų visame pasaulyje naudojamų mobiliųjų įrenginių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: iTouch.lt
iTouch.lt
(16)
(1)
(15)

Komentarai (1)