Jau greitai „Microsoft“ išleis didžiausią savo inovaciją  (2)

Netrukus programuotojai galės pradėti kurti programas ir žaidimus „Microsoft“ virtualios realybės akiniams „HoloLens“. Jų išskirtinis bruožas – gebėjimas integruoti kompiuterinius vaizdus į fizinę aplinką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį „Microsoft“ paskelbė, kad programuotojams skirta įrenginio versija prekyboje pasirodys kovo 30 dieną. Jį bus galima užsisakyti už 3 tūkst. dolerių.

Ši „HoloLens“ versija skirta ne vartotojams, o programinės įrangos kūrėjams. Programuotojai, be kita ko, galės išbandyti iš anksto įdiegtas programas, kurios padės įvertinti akinių galimybes.

Pavyzdžiui, specialią „Skype“ versiją ir turizmo programą „HoloTour“, žaidimus „Fragments“, „Young Conker“ ir kt., kuriuose vartotojo aplinka tampa žaidimo erdve.

„Neįtikėtina, kaip skiriasi žaidimų patirtis juos žaidžiant svetainėje ir, pavyzdžiui, virtuvėje ar miegamajame. Net pradėjus žaidimą kitoje pozicijoje toje pačioje patalpoje sukuriama visiškai nauja žaidimo dinamika“, – teigė „Microsoft“ atstovas Kudo Tsunoda.

„Microsoft“ į virtualios realybės rinką žengia panašiu metu, kaip ir kiti šios rinkos žaidėjai. „Facebook“ valdoma bendrovė „Oculus VR“ prekybą virtualios tikrovės įrenginiu „Rift“ turėtų pradėti kovo mėnesio pabaigoje, o HTC paskelbė, kad jos analogas „Vive“ prekyboje pasirodys balandį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(4)
(16)

Komentarai (2)