Tiesos akimirka: kurio operatoriaus bevielio interneto ryšys Lietuvoje geriausias (Interaktyvus žemėlapis)  ()

Lietuvos Respublikos ryšių reguliavimo tarnyba (RRT) atnaujino Belaidės interneto prieigos stebėsenos sistemą, kurioje skelbiami RRT 2016 metais atliktų judriojo ryšio paslaugų kontrolinių matavimų rezultatai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RRT atliekami kontroliniai matavimai leidžia stebėti keturių Lietuvos judriojo ryšio operatorių teikiamų interneto prieigos paslaugų kokybę ir jos dinamiką.

Nuo 2015 m. pradžios RRT kontrolinius matavimus atlieka UAB „Bitė Lietuva“, UAB „Omnitel“, UAB „Tele2“ UMTS ir LTE judriojo ryšio tinkluose bei AB Lietuvos radijo ir televizijos centro (toliau – Telecentras), WiMAX technologijos tinkluose („Mezon“ paslaugos), o nuo 2016 m. – taip pat ir Telecentro LTE technologijos tinkle.

Taip pat nuo 2016 m., naudojant atnaujintą įrangą, atliekami matavimai ir operatorių tinkluose, kuriuose įdiegtos ir pastaruoju metu sparčiai plečiamos „LTE-Advanced“ tinklo technologijos.

RRT naudojama matavimo įranga sumontuota transporto priemonėje, o patys matavimai atliekami važiuojant Lietuvos Respublikos miestų gatvėmis ir pagrindiniais keliais.Nuo 2016 m. pradžios jau apsilankyta Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir dar 13 kitų miestų. Iš viso atlikta 19,3 tūkst. kontrolinių matavimų. Per metus numatoma atlikti ne mažiau kaip 80 tūkst. matavimų.

Rezultatai skelbiami nuolat atnaujinamame interaktyviame žemėlapyje adresu http://matavimai.rrt.lt/.

RRT tikisi, kad ši informacija bus naudinga vartotojams, vertinant mobiliojo interneto prieigos paslaugų kokybę ir renkantis jų poreikius atitinkančias paslaugas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(28)
(2)
(26)

Komentarai ()