Išmaniojo telefono už 4 $ projektas pasibaigė šnipštu?  (2)

Daugelį skaitytojų ir ekspertų naujiena apie Indijos bendrovės „Ringing Bells“ išmanųjį telefoną „Freedom 251“, kuris vertas vos 4 dolerių, išties sujaudino. Juk atsirado galimybė Indijos gyventojus aprūpinti vietinės gamybos nebrangiais „Android“ telefonais. Tačiau ne viskas taip paprasta, kaip atrodė iš pradžių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš pradžių tai atrodė įmanoma, nes buvo tvirtinama, kad gamintojas šiam projektui įgyvendinti gaus valstybės paramą.

Oficialiame pristatyme dalyvavo netgi vienas iš Indijos ministrų, tačiau tai neturėjo įtakos „Freedom 251“ likimui. Kaip ir prognozavo daugelis ekspertų, ypač pigus išmanusis telefonas niekada nepamatys dienos šviesos.

Pirmasis požymis, jog su projektu kažkas ne taip, buvo tai, kad išmaniojo telefono kūrėjai pirmiausia parodė produkto prototipą, kuris buvo atpažintas kaip konkurento gaminys, tik su „Ringing Bells“ logotipu.

Tačiau bendrovės gamintojai atrėmė kaltinimą tvirtindami, kad beveik nemokamas išmanusis telefonas tuo metu dar nebuvo parengtas demonstracijai, todėl pristatyme jie panaudojo kitos bendrovės prietaisą, kuris turi panašią įrangą ir funkcionalumą.

Vėliau gamintojo svetainėje pasirodė visiškai kitaip atrodantis prietaisas, kuris ten matomas iki šiol, tačiau nei vieno iš jų pirkėjai dar negavo.

Šiuo metu „Ringing Bells“ svetainėje „Freedom 251“ išankstinių užsakymų priėmimas nutrauktas, o tie „laimingieji“, kurie suspėjo užpildyti užsakymą, iki šiol išmaniojo telefono negavo.

Kūrėjai neskelbia net preliminarios išankstinių užsakymų įvykdymo datos ir vengia kalbėti apie „Freedom 251“.

Visa tai verčia manyti, kad „Freedom 251“ už 4 dolerius yra afera. Indijos Vyriausybė, gavusi daugybę apgautų pirkėjų skundų, pradėjo tyrimą, tačiau apie jo progresą kol kas nieko nežinoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(19)
(0)
(19)

Komentarai (2)