Perversmas ekranų rinkoje: AMOLED pagaliau pavijo LCD  ()

Neseniai, tyrimų bendrovės „IHS Technology“ analitikai pranešė, kad šiuo metu, naudojant AMOLED technologiją pagaminto, 5 colių Full HD ekrano savikaina yra 14,30 $, o sukurti tokios pat skiriamosios gebos ir įstrižainės LCD ekraną kainuoja 14,60 $.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Po šių duomenų paskelbimo, daugelis žurnalistų padarė išvadas, kad netolimoje ateityje labiau energiją taupantys, plonesni, ryškūs ir kontrastingi AMOLED ekranai bus naudojami ne tik brangiuose prietaisuose, bet ir vidutinės bei žemos kainos išmaniuosiuose telefonuose. Tačiau šiek tiek vėliau „IHS Technology“  atstovai paskelbė svarbų paaiškinimą.

Pasak analitikų, AMOLED ir LCD ekranų su didesne skiriamąja geba gamybos sąnaudų skirtumas yra šiek tiek kitoks. Jei gamintojas planuoja naują įrenginį aprūpinti qHD rezoliucijos ekranu, tikėtina, kad pirmenybę suteiks labiau prieinamam LCD.

Todėl, ateityje AMOLED ekranai iš tiesų gali tapti populiaresni pigiuose prietaisuose, kurie naudoja ekranus su Full HD ir HD rezoliucija, tačiau didesnės raiškos LCD matricos ir toliau galės konkuruoti su AMOLED.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(19)
(6)
(13)

Komentarai ()