Galvas susukę Apple milijonai nuvedė prie bankroto ir šimtamilijoninės baudos  (0)

Maždaug ketvirtadalį pasaulyje pagaminamo safyro suvartoja vienas užsakovas – kompanija Apple. Pastaroji safyrą naudoja savo mobilių įrenginių kamerų objektyvams apsaugoti, taip pat pirštų atspaudų skeneriams padengti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios kuklios statistikos užtenka įsivaizdavimui, kokia užduotis iškilo liūdnai pagarsėjusiai GT Advanced Technologies. Pastaroji sugalvoja imtis grandiozinio projekto – pagaminti safyro dangų, kurios apsaugotų Apple išmaniųjų telefonų iPhone ekranus.

Leidinio The Wall Street Journal teigimu, kompanija GT Advanced buvo visiškai nepasiruošusi įgyvendinti prieš ją iškilusią užduotį.

Savo pirmąjį safyro kristalą, kuris svėrė 262 kilogramus, kompanija pagamino vos keletą dienų prieš sudarant sutartį su Apple. Gauto kristalo kokybė buvo ypač prasta, todėl serijinių dangų gamybai jis netiko.

Iki tol GT Advanced niekada negamino safyro tokiais kiekiais, kokių reikėjo Apple. Kompanija tiekė safyro gamybai skirtą įrangą, tuo tarpu esama įranga galėjo pagaminti safyro kristalus, kurie svėrė ne daugiau 100 kilogramų. GT Advanced vadovybė labai daug tikėjosi iš naujos konstrukcijos krosnių, kurios turėjo būti produktyvesnės. Kompanija smarkiai padidino personalo kiekį ir iš karto susidūrė su augimo problemomis – neefektyvia organizacija ir nepakankama kvalifikacija. Neužimti darbuotojai galėjo tiesiog vaikščioti po cechus ir šluoti grindis, už tai jiems būdavo apmokami viršvalandžiai, tuo tarpu kokybiško safyro partija už šimtus tūkstančių JAV dolerių kartą per klaidą vos nebuvo išsiųsti į perdirbimo cechą.

Praktika parodė, kad tinkamos naudoti safyro produkcijos kiekis buvo niekingai žemas. Apple kokybės kontrolę perėjo tik 10 procentų GT Advanced pagamintos medžiagos.

Anksčiau jau rašėme, kad visa istorija baigėsi GT Advanced bankrotu ir sandorio nutraukimu, tuo tarpu kompanija už sutarties sąlygų nesilaikymą dar gavo šimtamilijoninę baudą.

Šiuo metu GT Advanced Technologies vadovybė ieško galimybių, kaip parduoti kelis tūkstančius krosnių. Gautos pajamos leistų atsiskaityti su Apple, kuri suspėjo į GT Advanced investuoti beveik 0,5 mlrd. JAV dolerių, tačiau taip ir negavo to, ko tikėjosi.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(28)
(10)
(18)

Komentarai (0)