Elektrinė GX Corvette pasiekė naują sausumos greičio rekordą (Video)  ()

Genovation eXtreme Electric Corvette elektromobilis pripažintas greičiausiu elektriniu automobiliu, pasiekusiu 300 km/h


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išvydęs šalmus, sportinius automobilius ir sraigtasparnius, gali būti tikras, kad tuoj vyks kažkas įdomaus. Žemiau esančiame vaizdo įraše parodyta 2006 Z06 Corvette neseniai pasiekė naują pasaulio greičiausio elektrinio automobilio, kuriuo legalu važinėti keliais, rekordą

Kaip veikiausiai jau supratote, tai nėra tiesiog eilė Corvette. Pakrikštyta Genovation eXtreme Electric (ar trumpiau – GXE), tai yra smarkai modifikuota sportinio automobilio versija, kurią parengė automobilių startuoliai Genovation, garsėjantys galingų elektros motorų ir baterijų gamyba.

Šis kompanijos sukurtas GXE prototipas turi >700 a.g., sukimo momentas >800 Nm.

Automobilis buvo bandomas Johnny Bohmer bandymų trasoje/Shuttle leidimosi juostoje Floridoje, atliekant tyrimus, siekiant padidinti automobilio efektyvumą. Atliekant bandymus, automobilis sumušė greičio rekordą „Greičiausio elektromobilio, kuriuo galima legaliai važinėti gatvėmis“ kategorijoje, pasiekęs 300 km/h greitį.

Rekordą patvirtino Tarptautinė mylios lenktynių asociacija (International Mile Racing Association – IMRA). Ankstesnį, 284 km/h rekordą pasiekė suomių prototipas.

Mušami nauji rekordai

Rekordo pagerinimas kompaniją išgarsino. Tačiau, pasak jų vykdančiojo direktoriaus, jų pasiekimas tuo nesibaigia. Kompanija tikisi jau netrukus rekordą dar pagerinti.

„Džiugu, kad bandydami naujus sprendimus, pasiekėme šį rekordą,” sakė Genovation CEO Andrew Saul. „Remdamiesi savo patirtimi, tikime, kad šis automobilis labai tvirtas, nes rekordą pasiekėme pirmąją bandymų dieną. Visiškai pagrįsta tikimės, kad šis automobilis gali daug daugiau“ apibendrino jis.

Jei šio greičio nepagerins Genovation, pasirengusių tai atlikti netrūksta. Kompanijos laukia labai rimta konkurencija. Ne vienas elektromobilių startuolis jau labai artimoje ateityje žada išleisti elektrinius superautomobilius, galinčius pasiekti – o gal ir viršyti – 321 km/h greitį.

Adam Westlake
www.slashgear.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()