Pirmasis toks atvejis Lietuvoje: pritaikyta visiškai nauja praktika kovoje su piratais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

tomasnojus 2016-04-10 18:21
kiekviena mokykla, kolegija, universitetas turi savo bibliotekas. ten galima semtis ziniu, bet kartu nuo senu laiku sviesti ir dauginti info uz pinigelius, kuriuos uzdirba visi, bet ne turinio autoriai. kiek domejausi, niekas autoriu leidimu nera gave ir net neketina to daryti. siaip dabar geresne situacija, bet anksciau svietimo sistema verte piratauti, nes priesingu atveju mokslo istaigos mokymo programos baigti neiseina.
procc 2016-04-10 19:49
Jei bibliotekos būtų didžiausios piktnaudžiautojos, griebtų už kiaušų ir jas.
tomasnojus 2016-04-10 20:09
nusikaltimas yra nusikaltimas. nepamirkite, kad mokymo istaiga formuoja poziuri ir iprocius.
glodrax 2016-04-11 02:39
"Free as in freedom of speech." Visa informacija, kuri pasiekia viešumą ar internetą turėtų būti prieinama visiems nemokamai, o ne įmonėms ir korporacijoms nešti pelną. Minusas leidykloms „Tyto alba“, „Vaga“, „Alma littera“, „Jotema“ ir „Baltos lankos“. Jeigu kuri informaciją ir manai, kad ji yra naudinga, pasilaikyk ją savuose užrašuose, kišenėje ir nepardavinėk, o naudok sau, jeigu ta informacija tokia brangi. Taip, dabar mokymo įstaigose ir visur kitur bandoma prastumti komercinę mintį, kad už viską reikia mokėti. Taip pat bandoma mokymo įstaiguose (ypač universitetuose) prastumti Microsoft ir Apple produkciją. Ir pradingsta tos senosios vertybės, kai visi viskuo dalinosi ir tai nebuvo nusikaltimas. Pinigai griauna tradicijas. O tuose pačiuose univeruose moko, kad IT teisė remiasi tradicijomis. argi ne paradoksalu.
mch0lic 2016-04-11 02:47
Per mažai bando išsieškot, va jei 2M bandytų išsieškot (dešimteriopai už padarytą žalą), tada pločiau katučių. Piratavimas tik iš pažiūros nekaltas nusikaltimas, bet iš tikro daro didžiulę žalą ne tik autoriui, kuris netenka pajamų (galbūt nesugeba išlaikty verslo ar darbuotojų), bet ir valstybei, kuri nesurenka mokesčių už pardavimus. Žinau atsiras krūva neturinčių kreditinių kortelių, pinigų, darbo, besiskundžiančių mažais atlyginimas ir nepatenkintais tokiu precendentu teismų praktikoje, bet aš pilnai palaikau leidyklas, tiek filmų leidėjus tiek visus kitus skaitmeninio turinio kūrėjus...
mch0lic 2016-04-11 03:04
...
nzn 2016-04-11 09:02
Domaino užblokavimas piratams yra nulis poveikio. Visada gali kitą atsidaryti. O jei tai užnisa, gali atsidaryti domainą su paprastu puslapiu kuriame yra nuorodą į serverį be domaino, t.y. redirektas su nurodytu IP, kurį bet kada gali pagal poreikį pakeisti (arba gali keistis (naudojant bouncerius). 100 metų ką nors sustabdyti.
tomasnojus 2016-04-11 09:48
tiesa.