Moderniausias amerikiečių eskadrinis minininkas USS Zumwolt – per daug nematomas (Video)  (6)

USS Zumwolt – tikras pažangiausių technologijų šedevras. Deja, daugeliui nematomas. 200 metrų ilgio ir 15 tūkst. tonų sveriantis nežemiško dizaino elektrinis karo laivas praslysta pro priešo radarus nepastebėtas. Reikalui iškilus, gali atrodyti kur kas mažesnis nei yra iš tikrųjų. Bėda tik, kad būti nematomam – ne visada patogu.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-04-13 Moderniausias amerikiečių eskadrinis minininkas USS Zumwolt – per daug nematomas (Video)  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad taip nenutiktų, USS Zumwalt bus aprūpintas specialiais reflektoriais – metaliniais cilindrais, kurie bus pakeliami arba nuleidžiami, priklausomai nuo to, kiek matomas norės būti USS Zumwalt.

Savaime suprantama, karinių operacijų metu nematomumas – daugiau nei pageidautinas. Bet išplaukus į tarptautinius vandenis ir atsidūrus netoli ypač intensyvių laivybos kelių, taip pat itin tiršto rūko sąlygomis nematomumas gali pakišti koją. Tad jūroje būti matomam ne visada yra blogai.

Tiesa, naujausias amerikiečių laivyno flagmanas aprūpintas sistemomis, kurios akylai stebi, kad laivas pats nekliudytų kito plaukiojančio objekto. Radarai matomus laivus fiksuoja tokiu atstumu, kad USS Zumwalt gali nepastebėtas apiplaukti kelyje sutiktą laivą ar jų vilkstinę, o šie apie tai nė nesuuos.

Netrukus, jau šį mėnesį, nematomas JAV laivas grįš į jūrą paskutinių testų, o jau 2018 m. turėtų būti patikėtas JAV karo laivynui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(63)
(5)
(58)

Komentarai (6)