Paviešinta, kaip rusų naikintuvai bandė išgąsdinti į Klaipėdą plaukiantį JAV karo laivą (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2016-04-14 10:55
oi prisizais.. O kas liudniausia, kad nuo tokiu prisizaidimi labiausiai nukentetu saleles kaip Lietuva..
Creatium 2016-04-14 11:39
Na, Turkijoje jau prisižaidė. Ir kas nutiko? Nieko.
Audrius 2016-04-14 11:54
ten Turkai prisizaide ir dabar jaucia skaudzias (visu pirma diplomatines) pasekmes, ne is Rusijos, o is vakaru "sajungininku". Tik visiski fanatikai i Turkija ziuri, kaip i patikima partneri kovoje su terorizmu bei skleidziant demokratines/vakaru vertybes. Visos duris i ES jiems galutinai uztrenktos, o salis vis greiciau darosi islamiska diktatura. Kas del Rusijos ir JAV, tai mane labiausiai neramina tai, kad abi salys turi begales vidiniu problemu, nuo kuriu (istorija moko) lengviausia pabegti radus isores priesa-abi ji jau senai rado. Pasiskraidymai ir kitokie b**iu matavimaisi gali labai lengavai baigtis nelaimingu atsitikimu, po kurio abi puses butu priverstos kietai reguoti.
GM 2016-04-14 12:29
Tik, kad NATO nelaikė Rusijos priešu. Lietuva, bei kitos Baltijos šalys turėjo tiesiog maldauti, kad būtų kuriami gynybos planai regionui, po to maldauti rotacinių pajėgų ir dabar maldauti pastovių NATO pajėgumų mūsų teritorijose. JAV ir didžioji dalis NATO nematė Rusijos kaip grėsmės, bet Gruzijos, Ukrainos karai bei mūsų maldavimai juos pažadino. O tokios ir panašios Rusijos provokacijos tik dar labiau budina NATO. Taigi, nors Putinas ir skundžiasi, kad NATO artėja prie Rusijos sienų, bet realiai, jis to ir tenori, nes kaip tu ir pastebėjai nuo vidinių problemų lengviausia pabėgti radus išorės priešą.
immortallt 2016-04-14 12:31
Nu nu, kas nutiko Turkijoje? Rusų turistų nėra, kurių nėra ir Balyje, nes nebeišgali sau leisti tokios prabangos? Akivaizdžiai provokuoja. Įpsėjamąjį šūvį paleidi, jei per 5s nepasikeičia kryptis - numuši lėktuvą. Visą filmuotą medžiagą paviešini per pirmas penkias minutes. Per valandą paviešinama įvykio ataskaita.
Audrius 2016-04-14 12:44
Ai nieko, viskas ore, tik beveik kas antra diena po teroristini ispuoli, salis pasidare de fakto diktatura, su vis keisciau besielgenciu diktatorium, diplomatiskai tampa vis labiau izoliuota tiek del savo pozicijos Sirijoj, tiek del zmogaus teisiu ir laisviu pazeidimu viduje, bendrai rizikuoja (bent jau rytine dalis) tapti failed state ir taip toliau ir panasiai... O siaip viskas cool, drasiai vaziuok atostogaut, dabar ten nerealiai pigu ir speju vis pigs ir pigs.
kestutisz 2016-04-14 13:22
Šaut nereikia, bet visiškai planuotai pakelti debesį mažiukų dronų mokymosi tikslais, žinoma neturinčių jokių radarų, tik randomu šmirinėjančių aplink kodėl gi ne. Ar tiesiog pamiršt nuo borto susirinkti ilgas ilgas meškeres su tvirtu valu.
Zebediejus 2016-04-14 13:27
Ir viskas dėl to, kad numušė caro lėktuvą? Tikrai ne dėl to, kad jie yra šalia Sirijos, kurioje vyksta trigubas karas ir jie palaiko vieną (silpniausią) pusę?
immortallt 2016-04-14 13:29
Tai pala pala, rusų lėktuvo numušimas yra priežastis viso to? Ar jau buvo pasikeitusi politinė aplinka + ISIS ir pabėgėliai, laisvių ribojimai ir t.t.? Išmokit pagrindinį dalyką - ieškokit ne koreliacijos, o priežastingumo. Koreliacija tik gali padėti rasti sąryšius, bet neįvardina krypties. Neieškodami priežastingumo darote klaidingas išvadas.
Simplicity 2016-04-14 14:13
Nepūskit burbulo iš nieko. Youtubėj yra bent keli skirtingi vaizdo įrašai iš šito laivo. Kareivukai susirinkę ant denio be baimės ir kažkokios panikos ramiai sau laukia kol praskris senukai SU-24. Į tokį rusų elgesį JAV sureagavo kaip visada ramiai, be jokių notų ar grasinimų- išreiškė rūpestį, kad rusai elgiasi chuliganiškai ir neatsargiai (t.y., rusiškai), kelia pavojų kitoms tarptautiniuose vandenyse judančioms transporto priemonėms. Miegokit ramiai- karo nebus.
Audrius 2016-04-14 14:26
Ne viso to. Lenktuvo numusimas pagilino ir parode kai kurias, ir padare nauju problemu. Trumpai-Turkija pradejo zaisti atvirom kortom ir parode, kad nera nei prognozuojama nei patikima vakaru partnere. Kadangi visa avantiura nedave lauktu rezultatu (Rusija islaike salta prota, su s400 virs sirijos Turkijai ivede no fly zona, kas dar labiau komplikavo visu "nuosaikiu" teroristu pozicijas, tuo paciu sustiprindama kurdu kovotojus, o vakarai issigande galimo WW3, nepuole ginti Turkijos, toli grazu) Turkijos lyderiai pasidare dar desperatiskesni-prasidejo (tiksliau sustiprejo) kova pries spaudos laisve ir mazumas (kurdus), kas (bent jau dalinai) isprovokavo neramumus salies viduje. Taip sakant, smurto ir priespaudos ratas uzsisuko kaip reikalas. Kaip desertui, dar prisidejo Rusijos ekonomines sankcijos, bet per daug ju nesureiksminciau.
PupuDede 2016-04-14 15:27
Na nežinau ar rusai nebeturi pinigu bet ju pasiilgo net Berlyne vykusioje parodoje žalioji savaitė, visi kalbinti pardavėjai vienodai sakė gaila rusu šiemet nebėra. Preitais metais buvo gera prekyba. Ale visi taip snekėjo. Turkams irgi manau nutiko taspats. Kaip ir visai europais su pienuku, ir mėsike.
Niemand 2016-04-14 16:02
Kur nesustiprės, kai kurdai Irake ir Sirijoje savo Kurdistaną steigti užsimojo...
Audrius 2016-04-14 16:20
Tai...kaip suprantu, tu nieko pries kova su spaudos laisve, kai kazkas uzsimano savo sali isteigt tautiniu pagrindu, o ne laikytis 20a vidury Britu subjektyviai subraizytu sienu, bus maziau troliu, ne? Del viso kito, nzn is kur tu trauki info, speju is "objektyviu" delfi ar lrytas, o jei visai gudrus, tai gal net ir koki bbc pasiklausai. Kaip ten bebutu, kiek as domejausi ir pasak tokiu zmoniu, kaip Lawrence Wilkerson (buves Colin Powell chief of Staff) daug nato nariu yra labai nepatenkintos Turkijos elgesiu. Anyway, tema ne apie tai. Tik norejau pasakyt, kad tokie macho pasirodymai yra labai pavojingi visam pasauliui ir ypac Lietuvai. O faktas, kad ten supuve lektuvai, avarijos gresme tik didina.
Niemand 2016-04-14 16:36
Nu ir ką dabar su tuo daryti?.. Su tokiu trenktu kaimynu belieka įsitvirtinti pasienį ir izoliuoti po biskį ekonomiškai, kai tauta pradės badauti, patys valdžią pasikeis. Jei nepavyks Putino režimui prakalti strateginių įmonių, dar pusantrų, dveji metai ir bus kajuk. O panašu kad nepavyks, nes niekas sveiko proto būdamas pas juos rimtų pinigų neinvestuos.
Arns 2016-04-14 16:48
". Nepaklausė pats savo sveiko proto balso.
Finalfour 2016-04-14 17:16
Tikro karo metu ruseliai net nepriskristų iki šio laivo. Šis laivas vienu metu gali sekti virš 300 oro taikinių ir juos apšaudyti. Apie jo sistemos sutrikdymą rusams reikia tik pasvajoti. Kas nors kiek nusimano elektronikoje ir radijo ryšiuose, tai supras, kad laive stovi tokio galingumo sistemos, kad jas blokuoti reikia ištisos super galingų siųstuvų sistemos, o ne lėktuvėlį su24. Taip, kad dar kartą stebime kremliaus MELĄ.
Niemand 2016-04-14 17:18
Šiuo atveju buvo ne trumpalaikis sienos pažeidimas, o sistemingas pažeidinėjimas kelis mėnesius su pakartotiniais įspėjimais. Gal ir nelabai proporcingai, bet vienok Rusijos chuliganizmas jau visas ribas peržengė.
Arns 2016-04-14 17:59
. Gal ir graikams trūks kantrybė ir pamokys savo kaimynę ir NATO partnerę kaip skaitytis su sienomis?
kestutisz 2016-04-14 18:26
Gal neskaitei apie pirmąjį "kontaktą", kaip tame parūdijusiam Sukhoi'iuj buvo sumontuota analogų neturinti, EMP lygio impulsais ginkluota sistema, energiją imanti berods tiesiai iš eterio (to kur kosTmoso vakuume ar pan)!