Pavojinga ir trapi situacija: dar vienas toks incidentas ir priartėsime prie tikro karo Europoje (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-04-20 19:37
Žmonės sudaro palankią terpę karui įvykti. Nėra ugnies be dumų. Žmonės į viską neteisingai reaguoja. Jie pyksta, įsižeidinėja, barasi, teisia, ko jie nori gauti iš tokių savo pastangų? Teigiamų vaisių? Jie turės gaut nemalonumus, karą ar krizę. Tik kai įvyksta stresiniai. tragiški įvykiai labai, tada tik pradeda susimąstyt deja žmogus, iki to jo neliečia ir jis sočiai tenkina savo ydas ir laisvai lieja agresiją. Bet tada jau dažnai keisti kažką būna per velu. Ką pasėėsi tą ir pjausi, sėjį agresiją, tai turėsi ir papjauti agresiją prieš tave, tam tikrus nemalonius vaisius.
kiesza 2016-04-20 22:36
Nesu tikras kas blogiau būtų Lietuvai, eilinė okupacija ar modernaus karo veiksmai mūsų teritorijoje. Toks vaizdas, kad žiniasklaida stengiasi piliečiams įteigti jog yra tik 2 keliai: Rusijos okupacija, arba karas, bet juk yra ir trečia išeitis kuri nėra blogiausia, tai teisinga diplomatija kuomet nesurenkama nei viena konfrontuojanti pusė..
Creatium 2016-04-20 22:49
Tarsi Lietuvos okupacija priklausytų nuo Lietuvos diplomatijos kurso... Baltarusija draugavo ir draugauja tik su Rusija, o net joje yra prisibijoma galimų priešiškų veiksmų iš Rusijos pusės. Nereikia manyt, kad deklaruojant "neutralumą" jį pavyks išlaikyti visada. Esame strateginėje vietoje abejoms pusėms: NATO kaip placdarmas pakeliui į Rusiją, Rusijai kaip buferinė zona prieš NATO ir platus priėjimas prie vandens. Mes nesame viduryje Europos, kaip kokia kalnuota Šveicarija, kurios užėmimas nesuteikia itin didelių strateginių pranašumų. Nesame ir Australija, kuri niekam nerūpi, nes yra "nepasiekiama". Esame ant ribos tarp vakarų pasaulio ir rytų. Nesvarbu kurią pusę pasirinksim, vis tiek išliksim ant tos ribos. Tik viena pusė gali mums užtikrinti nepriklausomybę ir mūsų valią spręsti šalies likimą, o kita tegali pasiūlyti istorijos perrašymą ir tautybės ištrynimą iš žemėlapio. Yra trys keliai: 1. dabartinės situacijos tąsa - jokio karo ar okupacijos; 2. (dalinė) okupacija; 3. karas. Ir čia išdėliojau, mano manymu, pagal tikėtinumą. 2-3 punktai IMHO yra labai mažai tikėtini, nes mums tam tikrą užnugarį suteikia NATO narės statusas. O plati konfrontacija nebūtų naudinga niekam, atneštų tik daugiau žalos.
vanduo4 2016-04-21 02:52
Gerbiamieji ekspertai šnekat ir nusišnekat: Ir tai veikia, nes iš komentarų matyti jog jie net nepastebėjo jokių faktų neatitikimo. Atmintis juk trumpa, o dar kai tiek daug informacijos, tereikia logiškai sudėlioti mintis ir runkeliai nubalsuos už tave.