Pokalbis dėl darbo Microsoft pretendentą įvarė į (statųjį) kampą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

almanciuks 2016-05-20 14:12
Microsoft nukopijavo Lietuvos moksleivių egzaminų užduotį. Tik moksleivių pasigailėjo ir užskaitė, o čia jau ne.
Eič 2016-05-20 16:01
Eh. O aš bandžiau per trikampių panašumą išspresti.
aldas.Šarauskas 2016-05-21 10:17
Ar tikrai toks trikampis negali egzistuoti? Uždavinyje mastelis mastelis nenurodytas. Tad matuojant gaublio principu, ir apskaičiuoti ir įrodyti įmanoma. O „Microsoft“ nesvarbu kas kam yra tiesa, jie pardavėjai, ir jų tikslas įtikinti pirkti, o ne tai kaip kas kitaip supranta pasaulį. Jų tikslas visiems įrodyti, kad jų kuriamas pasaulis (pasaulio suvokimas) yra teisingiausias, ir nesvarbu, kokioje iškreiptoje plokštumoje jis randasi. Manau čia iš žmogaus buvo tikėtasi ne to, kad jis pripažintų savo geometrinių skaičiavimų klaidą, o tai kad pagrįstų tokios klaidingos užduoties teisingumą - paneigtų jog uždavinys klaidingas. http://www.technologijos.lt/upload/imag ... earth2.jpg
Julius_ 2016-05-21 11:04
Tai buka užduotis, kurios bukumą bandoma maskuoti gudravimu. Tai dažniausiai nieko bendro neturi nei su mąstymu, nei matematika, o daugiau su užduočių sudarytojų kompetencijos trūkumu ar aplaidumu. Užduotis sprendžiantis niekada neturi būti verčiamas tikrinti užduoties "kvailumo požymių" ar aiškintis kuris iš daugelio galimų "teisingų" atsakymų užduočių sudarytojui prisisapnavo, kaip teisingas. aldas.Šarauskas teisingai pastebėjo. Tokių matmenų trikampis egzistuoti gali. Jei naudojama eliptinė geometrija, teisingų atsakymų yra be galo daug, nes nenurodyti jokie erdvės parametrai. Jei nenurodoma kokia erdvė, savaime suprantama, kad tai Euklidinė. Jei vis tik užduotis naudoja kitokiai erdvei skirtus parametrus, nenurodymas yra grubi užduoties klaida ar aplaidumas, nes visus galimus atvejus kiekviename uždavinyje tikrinti per duodamą laiką yra fiziškai neįmanoma ir tai turi daryti užduočių tikrintojai, kurie tam skiria daug daugiau laiko, ne egzaminuojamasis. Užduočių tikrintojai neatliko savo darbo.
aurimas.kirelis 2016-05-21 23:05
Emmmmm, per daug nesigilinau, bet vienas dalykas užkliuvo straipsnyje. Iš kur jie ištraukia 45 laipsnius? Tai būtų faktas, jei būtų kalbama apie lygiašonį statųjį trikampį..... Arba informacijos trūkumas, prastas vertimas, prastas šaltinis ir aukštinė sumaišoma su pusiaukampine (tai paaiškintų paveikslėlį). Bet taip ar taip, problema prasideda jau pačio uždavinio aprašyme, o tik po to eina į ar taip elgtis teisinga ar ne.
punktyras 2016-05-22 08:39
, kai kampas prieš įžambinę yra statusis ir lygiašonis. Kai trikampis statusis ir lygiašonis, jo aukštinė sutampa su pusiaukampine ir dalija statųjį kampą (90°) pusiau. Užduoties esmė – sumąstyti, kad toks statusis trikampis, kai įstrižainė 10, o aukštinė 6, neegzistuoja.
mobilunkas 2016-05-22 09:55
tai jei bus uzduotis kad ,,Petras pardave 10 kg kopustu po 2 litus, o Jonas pomidoru 5kg po 3 litus. apskaiciuokite kiek jie gavo pinigu . " kaip patikrint ar si salyga teisinga? reiketu tada atsakyme parasyt kad kol nera pardaveju kontaktu ir nezinoma ar tai vyko po euro ivedimo tol uzduotis sprendiniu neturi?
punktyras 2016-05-22 10:51
Norėjote tamsta kažką gudraus pasakyti, tačiau nelabai išėjo.