Pokalbis dėl darbo Microsoft pretendentą įvarė į (statųjį) kampą  (8)

Einant į pokalbį dėl darbo vienoje iš didžiausių pasaulio technologijų kompanijų, reikia gerai išmanyti apie ką kalbi. Dabar jau uždrausti Google interviu klausimai tapo interneto folkloro dalimi. Tačiau vienas iš pretendentų į poziciją „Microsoft“ kompanijoje paviešino klausimą, kurio buvo paklaustas, kai siekė įsidarbinti šioje multimilijardinėje kompanijoje. Pasak šio pasakojimo, jų atrankos procesas nė kiek ne paprastesnis, nei Google.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prashant Bagdia parašė Quora svetainėje pasakojimą apie savo draugą, nuėjusį į pokalbį dėl darbo Microsoft. Paskutinis jam užduotas klausimas skambėjo taip: „Stačiojo trikampio įstrižainės ilgis yra 10, o aukštinės ilgis 6. Raskite trikampio plotą.”

Kiek nustebęs, kodėl darbdavys, užsiimantis programinės įrangos kūrimu, domisi vidurinės mokyklos geometrijos žiniomis ir manydamas, kad gal čia kabliukas, draugas susiėmė ir pateikė savo manymu teisingą atsakymą: „Sere, bet kurio trikampio plotas lygus pusei pagrindo ir aukštinės sandaugos, tad šio klausimo atsakymas yra 0,5·10·6, o tai lygu 30!”

Bet jo užtikrinto atsakymo pašnekovas nepriėmė, pasiūlęs dar pagalvoti, tačiau draugas laikėsi savo ir jam greitai buvo pasakyta, kad atsakymas neteisingas.

Tai kurių galų jie tokius klausimus užduoda? Na, kabliukas visgi buvo, tokių matmenų trikampis egzistuoti negali.

Kaip Prashant paaiškina savo įraše, jei aukštinė yra prie 45 laipsnių kampo, o įstrižainės ilgis 10, tada aukštinė daugiausiai gali būti 5, nes didesnė aukštinė stačiajame trikampyje negali egzistuoti.

Ir ne, darbo jis negavo.

Tom Hale
www.iflscience.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(35)
(13)
(22)

Komentarai (8)