Verta žinoti: kaip apsisaugoti nuo automatinio „Windows 10“ diegimo ar susigrąžinti senąją operacinę sistemą?  (4)

Vartotojams turėtų būti palikta teisė pasirinkti, kokią operacinę sistemą jie nori naudoti, tačiau taip nėra. Jau kuris laikas įvairiais apgaulingais ir arogantiškais būdais „Microsoft“ „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudotojams bruka „Windows 10“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip apsisaugoti nuo automatinio jos įrašymo ir, jeigu ji jau buvo įrašyta, kaip susigrąžinti senąją? Forbes.com pateikia keletą paprastų patarimų, kurie padės apsisaugoti abiem atvejais.

1. Ką daryti, kad „Windows 10“ nebūtų įrašyta?

Nuo tada, kai „Windows“ buvo pristatyta praėjusių metų liepą, iš „Microsoft“ pusės sulaukėme aibės desperatiškų mėginimų paskatinti žmones įsidiegti naują OS. Laimei, dabar jau yra patikimų apsaugos priemonių, kurias sukūrė trečiosios šalys.

Per pastaruosius dešimt mėnesių trečiųjų šalių programos išsiskyrė iš daugybės kitų ir užsitarnavo „Windows“ vartotojų pasitikėjimą, ypatingai „Never 10“ ir „GWX Control Panel“.

„Never 10“ (galite atsisiųsti čia) esminis kokybinis komponentas yra paprastumas. Programėlė užima vos 85 kb ir gali būti panaudota vos kartą. Ją įdiegę pasirinkite „Remove Win Files“ ir ji visuomet automatiškai nutrauks pastangas įrašyti „Windows 10“.

Be to, programa ištrina daugiau nei 6 GB „Windows“ įrašymo bylų, paslėptų „Windows 7“ ir „Windows 8“ naudojančiuose kompiuteriuose.

Kita programa – „GWX Control Panel“, kurią galite atsisiųsti čia, veikia fone ir nuolatos stebi operacinę sistemą, kad apsaugotų nuo mėginimų įrašyti „Windows 10“.

Didžiausias šios programos trūkumas yra tas, kad kompiuterio ekrane reguliariai išvysite iššokančius pranešimus, kad jūsų kompiuteris saugomas ir kad jame viskas gerai.

2. „Windows 10“ jau įrašyta. Ką daryti?

Deja, daugelį raginimas įsirašyti šias dvi programas pasiekia per vėlai – jie jau turi „Windows 10“ ir nė patys nežino, kodėl. Pirmą mėnesį „Windows“ leidžia grąžinti senesnę operacinę sistemą nustatymuose (Settings > Update & Security> Recovery).

Priklausomai nuo ankstesnės „Windows“ versijos galėsite rinktis vieną iš dviejų – „Go back to Windows 7“ arba „Go back to Windows 8.1“.

Tiesa, kai kurie vartotojai perspėjo, kad kartais senosios operacinės sistemos neįmanoma pasiekti, nors ir nedažnai. Tokiu atveju bene vienintelė išeitis yra iš naujo įsirašyti „Windows 7“ arba „Windows 8“, o tuomet – „Never 10“ arba „GWX Control Panel“, nes „Windows“ ir vėl jus primygtinai skatins atsinaujinti.

„Windows 10“ atima iš vartotojo kontrolę ir legalios programinės įrangos suderinamumą, tačiau vartotojams suteikia atnaujintą dizainą ir funkcionalumą.

Tačiau tai nėra svarbu. Svarbiausia, kad vartotojai turi turėti galimybę rinktis, kokia operacinė sistema veiks jų kompiuteriuose. Kitos operacinės sistemos, kaip „Chrome OS“ ar „Safari“, gali atsinaujinti automatiškai, tačiau taip buvo visuomet, vartotojai jau prieš jas pasirinkdami žinojo, į ką veliasi.

Tačiau „Windows“ operacinė sistema visuomet veikė kitaip. Vartotojai nežinojo, kad po daugelio metų operacinės sistemos naudojimo bus verčiami atsinaujinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(39)
(6)
(33)

Komentarai (4)