Neįtikėtinas Billo Gateso pasiūlymas Afrikos varguoliams  (17)

Kaip praneša BBC laidų rusų kalba tarnyba, pagal šį projektą turtingiausias žmogus pasaulyje (pagal „Forbes“ reitingą) pirks Juodojo žemyno gyventojams 100 tūkstančių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ko? Viščiukų. Projektu siekiama padėti 30 proc. namų ūkių Afrikos kaimuose auginti sveikus naminius paukščius ir taip iš dalies išspręsti skurdo bei bado problemas.

Amerikos verslininkas ir visuomenės veikėjas, vienas iš kompanijos „Microsoft“ įkūrėjų ir buvęs didžiausias jos akcininkas B.Gatesas paskelbė apie plataus masto paukštininkystės plėtros programos įgyvendinimo pradžią Užsachario Afrikoje, rašo portalas news.ru.

„Jei tu turi gyventi gaudamas 2 dolerius per dieną, ką tu gali padaryti, kad pagerintum savo gyvenimą? Tai opus klausimas maždaug milijardui žmonių, gyvenančių siaubingame skurde. Žinoma, į jį nėra vienintelio teisingo atsakymo, bet man aišku, kad beveik kiekvienam, kuris gyvena taip vargingai, bus lengviau, jei jis pradės auginti vištas. Taip, jeigu atsidurčiau jų vietoje, aš žinau, kuo užsiimčiau, – pradėčiau auginti vištas“, – parašė B.Gatesas savo tinklaraštyje Gatesnotes.com.

Filantropo skaičiavimais, penkių vištų savininkas jau po trijų mėnesių galės padidinti jų skaičių iki 40 ir padidinti savo pajamas iki tūkstančio dolerių per metus ar daugiau, kai skurdo riba yra 700 dolerių per metus.

Portalas primena, kad šiais metais B.Gatesas užėmė pirmą vietą turtingiausių žmonių sąraše, kurį rengia žurnalas „Forbes“. Per metus 60-mečio B.Gateso turtas sumažėjo 4,2 mlrd. dolerių – iki 75,8 mlrd., tačiau tai nesutrukdė jam išlikti turtingiausių pasaulio žmonių sąrašo viršuje. Per pastaruosius 22 metus B.Gatesas turtingiausiu pasaulio žmogumi buvo paskelbtas 17 kartų.

B.Gatesas atsistatydino iš „Microsoft“ vadovo pareigų 2008 metais. Dabar jis yra korporacijos generalinio direktoriaus patarėjas techniniais klausimais. 1994 metais jo įsteigtas Billo ir Melindos Gatesų fondas (Bill & Melinda Gates Foundation) yra didžiausia pasaulyje labdaros organizacija, kurios tikslai – remti ir gerinti sveikatos apsaugos sistemą, švietimą, taip pat kovoti su badu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Leonas Grybauskas
(48)
(5)
(43)

Komentarai (17)