Sukurtas prietaisas, kuris leidžia ore judinti objektus prie jų nesiliečiant (Video)  ()

Mokslininkai sukonstravo prietaisą, akustinėmis bangomis kuriantį levitacijos efektą be tiesioginės sąveikos su judinamais objektais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai mikroschemų ir elektronikos įrenginių dydžiai ėmė trauktis, rinkoje atsirado vietos dar vienam žaidėjui – akustinės levitacijos technologijai. Tai leidžia efektyviau kontroliuoti mažas prietaisų detales, skelbia „Gizmodo“.

„Naujasis įrankis gali generuoti nuotolinę jėgą, o tai leidžia dirbti su pavojingomis ar trapiomis medžiagomis be tiesioginio kontakto. Dar vienas akustinės levitacijos privalumas – ja galima manipuliuoti dalelėmis ore arba vandenyje“.

Anksčiau norint mažus objektus valdyti garso bangomis, reikėjo didelių statinių sistemų, kurios atrodė įspūdingai, bet buvo labai nepraktiškos. Šis prietaisai taip pat nėra tobulas, tačiau tai yra pirmas didelis laimėjimas akustinės levitacijos technologijų srityje. Pirmiausia, jis yra kur kas mažesnis, todėl atsiranda galimybė jį pritaikyti ir kasdienio naudojimo įrenginiuose.

Didžiausias tokios technologijos trūkumas – ja patogu manipuliuoti tik mažus ir lengvus objektus. Todėl ji neabejotinai orientuota į nanotechnologijas ir lustų kūrimo pramonę.

Tačiau, net jei ir negalime akustinės levitacijos naudoti didesniems projektams, gebėjimas objektus valdyti prie jų neprisilietus, yra labai geidžiama savybė šiuolaikinės gamybos pramonėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()