Parduodate telefoną su „Android“? Pasirūpinkite, kad jame neliktų jūsų duomenų  ()

Daugelis mūsų, atkurdami gamyklinius įrenginio parametrus, galvoja, jog tokiu atveju jis lieka visiškai tuščias ir jame nesaugoma jokia naudinga informacija, užsilikusi po naudojimo. Nenorime jūsų gąsdinti, bet tai nėra tiesa.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip daugelis tyrėjų nustatė, turint „teisingą“ įrangą duomenis galima susigrąžinti net ir po to, kai įrenginyje buvo atstatyti gamykliniai parametrai. Taip yra todėl, jog kai kažkas ištrinama, pats dokumentas nėra perrašomas ar panaikinamas.

Sistema jį tiesiog „numeta“ šalin ir jis nėra matomas, nors metaduomenys lieka. Programišiams tokie dokumentai yra itin lengvas grobis. Dėl šios priežasties rekomenduojama pasirūpinti, jog duomenys iš įrenginio būtų iš tikrųjų ištrinami, o ne tiesiog nugrūdami į kampą.

Yra keletas būdų, kaip užtikrinti, jog duomenys iš „Android“ įrenginio iš tikrųjų būtų ištrinami. Jums tereikia šifruoti savo telefono duomenis.

Pasak specialistų, tai yra patikimiausias būdas išvengti duomenų nutekėjimo.

Užšifruojant duomenis iš esmės pasirūpinama, kad jie atgultų po specialiu šifravimo raktu, o juos atgauti būtų galima tik suvedus kodą.

Dauguma prietaisų, kurie veikia „Android 6.0“ pagrindu, jau turi privalomą šifrą ir užtikrina maksimalų duomenų saugumą.

Jeigu jūsų įrenginys yra varomas penktos serijos programine įranga „Android“, rekomenduojama patiems įjungti šifravimo režimą (nueikite į Parametrai > Saugumas > Šifruoti telefoną / Settings > Security > Encrypt phone).

Atlikus šią procedūrą, vėliau galima atstatyti gamyklinius parametrus. Tokia procedūrų seka užtikrina, jog bus ištrinti ir visi šifruoti duomenys, kuriuos atgaminti praktiškai neįmanoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(10)
(2)
(8)

Komentarai ()