Lietuvos piratų socialinis tyrimas perpildė kantrybės taurę: „rezultatai akivaizdūs - būtinos griežtos bausmės“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Windas 2016-07-08 13:58
Pasidalinsiu keleta minciu: Manau visi pirataujame nuo senu laiku, kai nuo mIRC failu keitimosi, DC++, torrent, emule, edonkey, kazza (ar kaip ten vadinosi) ir t.t. Bet jug visi zinom kodel tai darom - nera pinigu Isivaizduoju studentus/studentes ,kurie yra is gilios lietuviskos provincijos kur net lietuviskas zodis neskamba lietuviskai, bandancius studijuoti pvz dizaina kazka su 3ds max, maya ar seip su photoshop ir kitaips adobe produktais... is kur jam ta produkcija gauti? Yra nemokamu alternatyvu ir eikit sikti jus visi su jomis nes destytojai jomis nemoko (bent jau mano ziniomis). Jaunimas pas mus ismano apie kompiuterius pakankamai daug nes prisipiratave visko daug kartu ir ismoksta. Pats nemeluosiu "ziuriu" game of thrones ir kitus serialus ne per ehem... smegenu plovimo aparata(TV). Nors turiu netflix net tenais esanti seriala kartais parsisiunciu nelegaliai vien del to, kad torrent budu greiciau, kartais geresne kokybe, arba vien del to keisto, kartais iskeikto lietuvisko vertimo Piratauju kompiuterinius zaidimus taip pat nors steame virs 100 pas mane ju.. bet kodel piratauju ? Todel, kad isnyke yra toks dalykas kaip Demo... priesh 10~15m budavo pilna Demo versiju. Tai ka man dabar daryti kai to nera? ar pirkti kate maise ar nusipiratauti isbandyt ir nusipirkti?
Hencia 2016-07-08 15:15
Pritariu, kad lietuviai nėra tokie turtingi, kad pirktų visus serialus, filmus, žaidimus ir t.t. Ir keistis turėtų ne piratai, o patys autoriai. Galėtų imti pavyzdį iš failų saugyklų kurios šiuo metu iš filmų ir kitų nelegalių didelės apimties failų pelnosi. Sukurtų kuo daugiau legalių svetainių su kūrinių aprašymais ir galimybe atsisiųsti nemokamai (su reklama, vidutinės kokybės), nebrangiai (greičiau, vidutinės kokybės, bet su reklama), nelabai brangiai (greitai, be reklamos), arba brangiai (HD kokybės, be reklamos, greitai). Jei visiškai biednas žmogelis - siųsis filmą savaitę ir džiaugsis, kad nepiratavo. Turtingesnis - susimokės, kad galėtų siųstis greičiau ir be reklamos, o kažkas ir abonentą metams nusipirks... O dabar - "Neverta skaityti!"
Pumper 2016-07-08 15:22
Nebegali tokio pasiteisinimo naudoti, nes Steam iki dviejų valandų gali pražaisti ir prašyti pinigus grąžinti, jei nepatiko.
Windas 2016-07-08 15:38
Prasideda issipisinejimai.. 2h zaidimo, prasyti atgal pinigu... yra easy way Kazkam tai patinka kazkam ne, bet darau ir darysiu savo metodu. Maziau nesamoniu + nera pinigu isaldymu ir t.t. Deja didziaja dali zaidimu pirkausi tik juos pilnai perejas vien del to, kad paremti developerius nes pats esu is sios sferos. Pvz: mass effects visos dalys, dragon age visos dalys, supreme commander ir t.t. deja visus pirkau veliau nes: 1. Nevisada buna laisvu pinigu ta akimirka. 2. Daznas zaidimas turiu idomia pradzia, bet nuobodu gala t.y. visi questai repeatable ir t.t. 3. Ziurek viduryje zaidimo tuoj rasi koki buga kur butent tau nepersieina.. 4. Neispildyti developeriu pazadai kurie kartais per 2h nepasimato Kai demo budavo tai nevisada pradzia zaidimo budavo. Galedavai ta demo nors ir daug kartu pereiti ir viska issinagrineti (bent toje dalyje kur duoda zaisti)
amas 2016-07-08 16:00
Lietuviai, ka ten jie. Penktus metus dirbu anglijoj, solidworks, mastercam, autocad nelegalios versijos ir niekam neidomu, tai tik naujasnes įsidiegiau ir viskas...
Pumper 2016-07-08 16:03
Tai kaip tik pas tave išsipisinėjimai. Sakai, kad piratauji, nes demo nėra (lygtais demo pamatytum visus tuos išvardintus trūkumus), o aš tau pasiūlau legalų būdą ir iškart siunti na*. Taip ir sakyk, kad vogti į kraują įaugę. Čia kaip su linkomanija. Įmeta kokį seną geimą nulaužtą ir puola visi siųstis, nors tą savaitę kokia humblebundle už 1usd galima nusipirkti (bet kur tau ten pirks, gi nemokamai vis tiek pigiau nei vienas doleris).
Sebastianas 2016-07-08 16:22
Nieko nežinau, už piratavimą susimoki tuo tuščios laikmenos mokesčiu, nes jis buvo įvestas tam, kad kūrėjai gautų kompensaciją už jų kūrinių naudojimą. Pumper, prieš piratavimą, bet žinai kaip kas linkomanijoje yra?
lizunas 2016-07-08 16:40
Pirkau telefoną, sako už autorines 3,5€ Kokias autorines, kai tame telefone pirktos aplikacijos, Spotify muzikai. Moku už tai, kad telefone draugų kontaktai, mano darytos nuotraukos? O šiaip, matėte kiek milijonų surinko iš tų autorinių mokesčių? Ir dar nori kelti juos. Kas juokingiausia, kad lietuviai siunčiasi ne lietuvių autorių kūrinius, o pinigai eina lietuviams ir LATGAI...
Litraz 2016-07-08 16:44
Kai blet uzdirbsiu tiek, kad galeciau pirkt, tada pirksiu
kabylake 2016-07-08 16:47
Pradėti reikėtų nuo "piratavimo" sąvokos ir įstatymų peržiūrėjimo informacinių technologijų kontekste. Taikyti metodikas ir aprašymus, sukurtus materialiems objektams ir "pritraukti" tai prie skaitmeninio turinio jau yra nesąmonė. Dar didesnė nesąmonė yra vadinti tai vagyste. Tiesą pasakius, tai visokie lietuvos pop šūdo kurėjai, tai daugiausiai ir rėkia tą žodį "vagystė", net nesuvokdami, kad praktiškai daugumoje valstybių tai oficialiai įvardijama kaip nelegalus naudojimas. Vagystė čia ne prie ko, nes nebuvo pavogtas joks materialus turtas. Nelegalų naudojimą vadinti "potencialių pajamų pavagimu" yra dar vienas absurdas, nes daroma prielaida, kad tas skaitmeninis turinys tikrai būtų nupirktas. Yra ne vienas tyrimas, kad tas vadinamasis piratavimas kaip tik yra naudingas visiems, tik kuriančioji pusė yra impotenciali sugebėt tai panaudoti - daug paprasčiau yra kaipkaimo buduliams, sukūrusiems tokias nesąmones kaip Zero/2 rėkti, kad iš mūsų viską pavogė... Žodžiu reikalingas šioks toks visų požiūrio pasikeitimas į skaitmeninį turinį ir jo naudojimą, nes dabar ne 1997 metai. Šiaip tai daugiau naudos yra platintojų pusėje. Kažkodėl visi jie "netyčia" pamiršta tą faktą, kad skaitmeninio turinio kopijų darymas virtualiai nieko nekainuoja. Todėl, vadovaujantis paprasta logika, kiekvienos kopijos savikaina mažėja, didėjant kopijų (parduotų) skaičiui. Taip išeitų, kad didėjant pardavimams, turėtų mažėti kaina. Bet taip nėra. Nesvarbu, ar filmo/softo/muzikos įrašų parduota 50vnt ar 50mln vnt - kaina faktiškai nesikeičia arba keičiasi neadekvačiai mažai. Tioes čia vieta realiai yra išnaudojami vartotojai. Iš tikro, tai kiekvienam projektui galiam paskaičiuoti parduotų kopijų kiekį, ties kuriuo turinys turėtų būti nemokamas/nedaug apmokestintas (nes savikaina tampa artima nuliui). Jeigu jie klausia "kas mums suteikia moralinę teisę vogti" tai aš galiu paklausti, kas jiems suteikia moralinę teisę prašyti pinigų už kažką, kam padaryti pinigų beveik nereikia (esant dideliam parduotų kopijų skaičiui). Autorinė teisė turėtų apsaugoti autorystę, o ne apsaugoti komercines struktūras čiulpti eurą už ta 150mln kopiją, kuriai pagaminti kainavo lygiai 0.5 cento už elektros energiją+supporta serverių fermoje. Ir pabaigai - nesuprantu, kodėl visi pirmiausiai kabinasi prie linkomanijos. Kodėl niekas nekreipia dėmesio į visokius filmai.in, kurie daro didelį pelną iš tiesioginio mokesčio už "piratinį" skaitmeninį turinį (turbūt sumokėta kam reikia, juk Lietuva). O šstai linkomanija, kur yra parama serverių išlaikymui, kažko visiems užkliūna. Vadovaujantis logika, turėtų pirmiausiai neutralizuoti tuos žmones, kurie daro didelį nelegalų pelną, o ne tuos, kuriais naudojasi daugiau vartotojų. Įdomi ta teisininkų logika: jeigu filmą pažiūrėjo 10 vargšų studentų, tai jau baisu, o vat jei vienas kažkosk veikėjas uždirbo 10 eurų iš to - nieko tokio.
MindaugasV85 2016-07-08 18:04
Nu jo kažkas skandalą padarė, kad Lietuvos biudžetas tuštėja perkant pigius Lidl bananus, tai įsivaizduoju kiek tas biudžetas sumažės, kai pradėsim pirkti programinę įrangą, serialus, muziką...
Kitesabove 2016-07-08 18:48
Kokia cia vagyste dar? Dabar ka, prades draust i lauko iskabas, nes neprisidejai prie ju kurimo?
Stipa 2016-07-08 19:55
O kodėl aš turiu laukti kol kūrėjas nuspręs kad va dabar jau ir lietuviai gali žiūrėti šią seriją ar aplamai serialą? Jei man turinys legaliai neprieinamas arba prieinamas legaliai bet nelegaliais būdais tai kam man knistis? Šikau ir tapšnojau - piratauju. Steam tokiais briedais neužsiima, jei išėjo vienai rinkai vadinasi prieinama legaliai ir lietuviui. Bet ir čia kainos logikos nelogiškos, pagal mūsų algas jos turėtų būti artimos rusijos regionui kur kelis kart pigiau nei mums priskiriamos EU kainos. Todėl pas mane žaidimai perkami tik vienas kitas, nors žaidimus piratinius jau beveik taipogi pamiršau, praktiškai beiveik visi legalūs ir tai dėka lengvo prieinamumo, tik gaila dėl kainų. Na o filmai, serialai tai problemos su prieinamumu. Aišku yra visokie Netflix ir panašiai bet ten vėlgi visokių apribojimų atsiranda, o didžiausia problema vertimo nebūvimas. Ne man nereikia lietuviško vertimo, nes įgarsinimams toli gražu iki kokybės, man reikia rusiško vertimo būtent dėl jo kokybiškumo. Galima putotis jog tam yra skirtas originalus įgarsinimas, bet jis man netinka dėl tylios kalbos ir pernelyg garsios aplinkos ar efektų, kas sukelia nepatogumų žiūrint naktimis ir aplamai dėl perdidelio garso pradeda galvą skaudėti. Originalui nepadeda net centrinės kolonėlės garsinimas kalbai išryškinti, vistiek pernelyg tylu. Muzika taipogi problematiška su prieinamumu, toli gražu ne visus kūrinius nusipirksi iTunes. Ir ant dienų susidūriau su problema jog nusipirkau Lilas ir Inomine dainą bet ji taip ir neatsirado "My music" skiltyje, o iTunes 1€ vistiek užsirezervavo, na spjoviau į tą reikalą ir klausau dabar tik youtubėj. Kaikurias dainas aplamai randu tik slsk programa arba tik piratiniuose puslapiuose. Tai ką mes vagiam? Na ir kaip sakė, aš jau pakankamai susimokėjau už laikmenas mokesčių. Reikia prieinamumo ir kainų atitinkančių to regiono pajamas.
Shinigami 2016-07-08 20:58
Net vokiečiai nėra tokie turtingi kad pirktu VISUS serialus, filmus, žaidimus ir t.t. Todėl normalūs žmonės apsisprendžia ką jie pirks, o ko nepirks. Aš norių ferari, bet jo neįperku, todėl turi keistis ferari gamintojai ir ferari atiduoti už dyką tik reklama rodyti prietaisų skydelyje ir taip užsidirbti. Kitaip sakant viskam galima prisigalvoti pasiteisinimų. Net žmogžudžiai ir tie prisigalvoja pasiteisinimų. Bet tai nekeičia pačio reiškinio (veiklos). Ir su piratais diskutuoti, tai tas pats kas į siena žirnius berti. Beprasmis laiko švaistimas.
kestutisz 2016-07-08 21:48
Lygiai taip pat kaip ir su visiškais "teisuoliais", kurie turbūt net radio neperjungia prasidėjus reklamai, nes gi na reikia atsiskaityti" už išgirstą muziką :)
Talkatif 2016-07-08 21:50
Juokinga, kai verslas bando operuoti etikos savokom. Realiai verslas paims iš pirkėjo, tiek pinigų kiek galės. Ir nieko neduos, jei iš to negaus bent kokios naudos. O kita pusė tiesiog pasiima ką gali, tai jau pzdc - nuodėmės ir paleistuvystės. Ir kaip tik galės, savo "etiką" verslas bandys įteisint baudžiamuoju kodeksu. Etika ir BK labai puikiai dera...
mobilunkas 2016-07-08 23:33
jei tau reikia vienakart nuvaziuot is tasko A i taska B ar : visada perki automobili, nusiperki Taksi automobili? perki lektuva? Tiesiog perki kelione taksu, lektuvu ar dar kaip. Tai kam man pirkt kompakta, juostele ar dar ka nors , jei man tereikia vienakart paklausyt daina ar paziuret filma. Vienkartinis pasinaudojimas kazkokiu failu turetu but daug kartu pigesnis nei pastovus kompakto turejimas. O dabar uz vienkartine daina norim kainos kaip uz nauja automobili.
cometinas 2016-07-09 00:09
Kaip tuos simtamilijardinius " patirtus nusotolius" paskaiciavo? 1 parsiusta daina - minus vienas euras zydmasoniams irasu kompaniju vadovams? Muzikos, kino, zaidimu pramones dabar turtingos ir itakingos kaip niekad, gauna rekordinius pelnus, bet vis jiems mazai....
ArtVrb 2016-07-09 06:30
..
rwc 2016-07-09 07:00
1. Akcijos „Nebevokime“ organizatoriai . Žodžiu tie, kurie patys nieko nekuria. Kurie kviečia dalyvauti, bet patys nepasirūpina elementariausiais patogumais.