Rusijoje sugalvojo naują būdą kaip pritaikyti „Kamaz“: tokios modifikacijos nerasite niekur kitur pasaulyje  (7)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas palaiko idėją „Kamazo“ važiuoklės pagrindu konstruoti greitosios pagalbos automobilį, kuris būtų skirtas šiauriniams šalies regionams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokias ketvirtadienį vykusio jo susitikimo su Magadano srities valdytoju Vladimiru Pečionu išvadas liudija rusų „Parlamento laikraštis“. V. Pečionas pažymėjo, kad šiuo metu serijiniu būdu nėra gaminamas joks sunkioms sąlygoms skirtas medikų automobilis.

Su „Kamaz“ inžinieriais jis jau spėjo sudaryti techninę projekto užduotį. Pagal ją ant padidinto pravažumo sunkvežimio bazės būtų gaminamas papildoma įranga aprūpintas greitosios pagalbos automobilis.

Kaip rusų naujienų agentūrai TASS sakė Magadano srities valdytojas, prototipo važiuoklė ir furgonas jau yra pagaminti. Šiuo metu sunkvežimyje montuojami pagrindiniai mazgai. Gubernatorius taip pat užsiminė, kad per 2016 metus už regiono biudžeto lėšas buvo nupirkta 10 greitosios pagalbos automobilių su dvigubais stiklais ir papildomu šildymu.

„Kamaz“ sunkvežimiai gali pravažiuoti ir visiška bekele, bet tokių sunkvežimių panaudojimas greitajai pagalbai būtų labai ribotas. Dėl mažo greičio didžiulėje Šiaurės Rusijos teritorijoje reikėtų daugybės tokių sunkvežimių, o jie turėtų būti įrengti kaip mobilios ligoninės, nes per kelias valandas trunkančią kelionę iki gydymo įstaigos dalis pacientų gali neišgyventi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(8)
(2)

Komentarai (7)