Lietuva ginkluosis iki dantų: norima išlaidas gynybai didinti iki 3%, laukia nauji ginkluotės pirkimai, bus daugiau profesionalių karių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

DimQa 2016-09-01 13:39
Dabar subėgs "vatupkulioze" užsikrėtę kremliaus atstovai ir rėks kam tokiai mažai valstybei tokia ginkluotė, vis tiek russija norės, šlapios vietos nepaliks.. .
Audrius 2016-09-01 13:57
Nuosirdus sveikinimai vokietijos ir JAV ginkluotes gamintojams! Gerai padare Lietuvele, viena biedniausiai ir greiciausiai nykstanti salis ES, bet nusprende paskutinius euriukus zaislams isleis...ir tada, kai jau nebebus ES paramos Ir, zinoma, sveikinimai visiems vietiniams atkatininkams! Linkiu ir toliau visus mokesciu moketojus apgaudinet su simtais euru kainuojanciom sakutem ir pjaustymo lentom. Juokinga, kai visokie i kelnes prideje paranojikai didina ginkluotes biudzeta, o apsukrus tautieciai juos pro visus galus padaro. Durniu ir baznycioj musa...
S.J 2016-09-01 14:36
Labai idomus poziuris ponas Audriau, bet noretusi isgirsti is jusu kokiu priemoniu jus pasiulytumet esamai situacijai pakeisti? Eilini karta pakeisti valdininkus vienus i kitus? sumazinti ju kieki? mmm gal but, bet ar padetu? Lietuvoje situacija yra panasi i situacija kai vaikas nori suniuko, tevai leidzia ISIRINKTI ta suniuka ir parsivesti namo, bet su salyga jog vaikas priziures ta suniuka, bet Lietuvos atszvilgiu vaikas tai Lietuvos pilieciai o suniukas tai valdzia, tik si karta kas 4 metus vis leidziama isirinkti sau ta suniuka kuris labiausiai patinka, bet tuo ir pasibaigia, bet poto vaikas skundziasi ir vekslena, yra nepatenkintas jog suniukas visur sika, kandzioja, laksto ir daro ka suniukas nori. Tai vadinama paprasciausiai, KONTROLES NEBUVIMU ir NEPRIEZIURA. Net konstitucijoje yra iteisinta jog Lietuvos pilietis gali dalyvauti valstybes valdyme, bet nereikia suprasti to dalyvavimo ne tik vien eiti balsuoti, bet reikia taip pat ir kontroliuoti isrinktuosius po rinkimu, kad jie darytu tai kas reikia, o ne tai kas nori. Beto ne visada geri sprendimai yra malonus. Jus piktinaties ponas Audriau esama korupcija, o ar jus nepasinaudotumet ta situacija jei jums pasiulytu parduoti sakutes ir saukstus is jusu, ir pirkti kad ir kokia kaina jus pasiulytumet? Nepasinaudotumet uzsidirbti siek tiek sau i kisene? Rimtai? Labai abejoju ar nepasinaudotumet. As ir pasinaudociau, tik gal ne tokiom ziauriom kainom, bet yra tokia realybe. Dauguma zmoniu iesko budu prasisukti, teisetais ir neteisetais budais, ir tai yra zmogaus prigintis igyta per laika. Siaip reikia pazvelgti labai giliai i problemas kurios skatina emigracija. tai ne tik kad mazas atlyginimas, supuvusi politika ir korupcija, bet tai jau tai tampa madinga isvaziuoti. Nes UK, Vokietijoje galima lengviau gauti tuos 1000 € nei lietuvoje, ir ten uz tenka dirbti maziau kvalifikuota darba, tai reiskia maziau pastangu reikia ideti nortint gauti toki atlyginima, labiau pasistengus galima ir daugiau uzdirbti, o kodel to negalima lietuvoje, galima, bet cia reikia daugiau pastangu su mazesne garantija. Bet jei visi isvaziuos, tai kas spres problemas lietuvoje? Problemos savaime niekada neisispres. Del ginkuotes jos visada reikejo, reikia ir reikes, Sveicarija kuri niekam nepriklauso yra kur kas labiau apsiginklavusi nei daugelis isivaizduoja. Mano pasiulymas, maziau vekslenti, daugiau didziuotis savo salimi, deti pastangas jos gerinimui, ir tobulinimui, ir siekti jog ji garsetu ne zudikais, vagimis, bet kaip pazangiu technologiju valstybe, ir kartais reikia daryti ne siekiant sau naudos, o del bendro tikslo.
DimQa 2016-09-01 14:36
Tai tau geriau bažnyčioj nesirodyt....
- 2016-09-01 14:58
Aš asmeniškai tau leisiu užsidėti paveikslėlį su kūju ir pjautuvu, bei užrašu "я - ватник."
Arthuras 2016-09-01 15:13
Turbūt kažkas pajuto, kad ir su Krašto apsaugos ministerija - visai neblogas "bizniukas" eina. O jei rimtai... Būtumėm paskutiniai idiotai, jei ir šiaip didėjant BVP'ui, paskutines kapeikas sumerktumėm į gynybą ir pakeltumėm ribą iki 3 proc. Su švietimu - vargas, dėstytojai uždirba kapeikas, kas automatiškai lemia, jog studijų kokybė tik prastės. Su medicina - dar labiau apgailėtina situacija. Asmenys, atidavę po 10 metų studijoms dirba už centus. Med. seserys uždirba kaip valytojos. Kvalifikuotas medicinos personalas emigruoja į Švedijas ir Norvegijas - t.y. mūsų mokesčių mokėtojų pinigais išmokyti specialistai. Kiekvienus metus emigruoja po 30 tūkst. piliečių. Ir tikrai ne visi iš jų - nekvalifikuoti specialistai. O mes norim būt "pirmūnai" gynybos srityje?.. Apgailėtina.
Algizszz 2016-09-01 15:26
Arthuras as tawe puikiai suprantu taciau tu piktas nes turi lukesciu is visuomenes as anksciau piktas ir budawau taciau geriausias puolimas ir yra svietimas gal ne per studijas bet per masines informacijos priemones prie kuriu prieini ir tu pwz youtubas google tad ten ir reikia sviesti lietuvius burtis i grupes o aplamai tai wisas pasaulia ruosia zeme sunaikinimui kai reikia ginkluotis paziurekit kiek pinigu isleidzia o kai reikia paremti pasidarome labai taupus...
Blinda 2016-09-01 15:50
Pinigai į balą. Susidaro toks vaizdas kad labai turtinga valstybė, kurioje visiškai nėra skurdo.
Algizszz 2016-09-01 15:51
Sukurkit kas tinklalapi kur wisa info pateikiama be jokiu pudrinimu ir burkimes i grupe ir twarkykim ta palaida shuni
immortallt 2016-09-01 16:37
Nu genialūs žmonės, kurie iš antraštės ir paskalų daro išvadas. Pirkimas sustabdytas ir įtarimai perduoti prokurorui dar 2014 metais. Bet dzin, runkeliams nereikia faktų, jie dabar iš 4,000€ daro išvadas apie visas valstybės išlaidas.
Arthuras 2016-09-01 17:14
immortallt - o tau nieko nesako tai, kad per dvejus metus byla nebuvo užbaigta? O gal manai, kad čia tokie "pirkimai" yra vienetiniai?
- 2016-09-01 17:25
Toksai pusiau retorinis klausimas - ar statytumeisi medinį namą šalia kaimyno, kuris mėgsta retkarčiais sukelti gaisrus, jau buvo padegęs kaimynus ir tai atvirai deklaruoja?
immortallt 2016-09-01 17:47
Byla buvo užbaigta. KAM nesutiko su išvadom ir ėjo į kitas instancijas. Vat kodėl teisėsauga neatlieka tinkamai savo darbų - čia jau ne KAM kaltė. Kur sakiau, kad vienetiniai? Kur sakiau, kad čia viskas gerai? Sakau, nereikia iš vieno sandorio daryti radikalias išvadas: "visi korumpuoti, visi blogi, visos išlaidos užkeltos 8x" ir t.t. Tada tikrai niekas nepasikeis.
Arthuras 2016-09-01 18:09
Em, nesistatyčiau, nusipirkčiau žemės kitur. Bet oi, palauk, mes šiuo atveju savo kaimyno pasirinkt negalim. Tai ką tu darytum, gyventum lūšnoj prisipirkęs visą klėtį gesintuvų (kitiems rakandams ir gėrybėms - vietos nebelieka), ar pasistatytum mūrinį namuką ir turėtum keletą gesintuvų plius gaisrinę signalizaciją?..
Fikcija 2016-09-01 18:42
http://lietuvos.link/wp-content/uploads ... mas-EU.png Europos Komisija paskelbė ataskaitą dėl Lietuvos ekonominės padėties, kurioje dar kartą konstatuotos mokesčių sistemos bėdos ir puokštė iš to kylančių problemų, tokių kaip neadekvačiai mažos pensijos, viena prasčiausių ES sveikatos apsaugos sistemų (darbingo amžiaus žmonių mirtingumas didžiausias Europoje), ypač bloga minimali socialinė apsauga (pagal jos adekvatumą esame treti nuo galo) ir kt. http://lietuvos.link/wp-content/uploads ... ngumas.png Kapitalo mokesčiai yra gerokai mažesni už ES svertinį vidurkį (14,4 % Lietuvoje, palyginti su 21,2 % bendru apmokestinimu ES 2014 m.). Atsižvelgiant į mažesnę darbo jėgos apmokestinimo dalį, palyginti su ES vidurkiu (46,8 %, palyginti su 50,5 % bendru apmokestinimu ES), Lietuvoje pajamos iš vartojimo mokesčių sudaro didelę visų surenkamų mokesčių dalį. 2014 m. jos siekė 38,9 % – aštuntos pagal dydį tarp ES valstybių narių. Saltinis http://lietuvos.link/wp-content/uploads ... nia_lt.pdf Esam drasi salis
Skija 2016-09-01 18:42
O man klausimas iskilo. Mes turim poligonu? Daugiau nei 4km? Kad boxerius apmokyt? O gal 30km artilerijom? Ar kaip? Ar tipo nupirkom ir gana?
kiesza 2016-09-01 18:49
Manau pasikeitus valdžiai, pasikeis ir planai. Pritarčiau gynybos biudžeto didinimui jai prekės ir paslaugos būtų perkamos iš Lietuviškų gamintojų, arba jai Lietuva pasiskolintų gynybai rekalingą sumą su minusinėmis palūkanomis.
- 2016-09-01 19:04
O tęsiant šią analogiją - dabar tarkim, gynei lūšnoje šalia durno piromano, o pajamos tik tokios, kad vienu metu negali nei mūrinuko pasistatyt, nei signalizacijos įsirengt, nei krūvos gesintuvų nusipirkt, vaikai išvažinėja kas sau, nes sienos kaiuros ir mieste daugiau galimybių, etc... Klausimas - kaip paskirstysi pajamas, kai jų trūksta ir visko reikia? Greičiausiai lopysi nuo prasčiausių vietų - stogo, sienos, dar ko... Ups, tas pats vyksta su Lietuva - lopom viską. 25-kis metus nebuvo rūpintasi LR kariuomene - pradėjus kelt bent iki patenkinamo lygio - įspūdis, kad tai milžiniškos sumos. Nieks nebūtų keitęs šios situacijos, jei ne kaimynas su ambicijomis. Su švietimu ta pati problema - tampysimės iki (super)krizės, kada viskas nugrius, tada gal pasibaigs amžinos reformos ir turėsim kažką normalaus. Su darbo kodeksu, užmokesčiu ir mokesčiais - tampysimės kaip katė su pūsle, kol jau nieko niekur nepavyks ištempt - padarysim gerai. Užpisa, bet kiaušiai visiems per skysti padaryti viską iškart gerai, o Putino pasikvietimas* problemų neišspręs. ‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾ ____________________________ Putką įkišau čia tam, nes paskutiniu metu vyrauja kieta propaganda prieš Lietuvą - imamos realios problemos, ir jomis grindžiamas poreikis grįžti į SSRS.
shift 2016-09-01 20:32
Anokia čia bėda, darysim kaip danai, į tolimus taikinius šaudysim jūroje. Haubica krante, o pripučiamas taikinys jūroje. Na arba kolektyvinėse pratybose, kur nors pas lenkus galėsim pasipleškinti. Daugiausiai treniruočių vistiek vyksta ant mokomojo stendo, kurį lyg ir buvo planuota įsigyti kartu su haubicom.
AAA000 2016-09-01 22:15
Pagal mane Lietuvos gynimo strategija prasta. Turetu kariuomene orientuotis pvz i rankinius ginklus ir rausimosi i zeme technologijas. I pelkintu misku juostu auginima. I partizanini kara. Karo islaidos turetu remti visokiu energetiniu objektu decentralizacija ir pan. Kad nebutu stambiu ar koncentruotu taikiniu. Man atrodo tuos dzipus ir haubicas kartu su visokiom radaru stotim ir plaukiojanciom geldom nusluos ilgiausiai per savaite - ir karas bus baigtas Lietuvoje... Ir siaip - toks vaizdas, kad 3% biudzeta isleis saukstam ir sakutem kariuomenei pirkimui 10x ispustom kainom... Su musu politikais... Kad realiai gint Lietuva - turetu visi pilieciia kazkaip sudalyvaut - o ne per issvaistytus mokestinius pinigus tik.