Lenkija ginkluojasi: už kelis milijardus USD pirks „Patriot“ ir „Caracal“ (Video)  ()

Lenkija perka 8 sistemas amerikietiškų raketų „Patriot“ ir neįvardintą kiekį prancūziškų sraigtasparnių „Caracal“. Antradienį lenkų krašto apsaugos ministras Antoni Macierewiczius patvirtino, kad sutartis bus įgyvendinta, tačiau jos vertės neatskleidė, todėl galutinė suma lieka neaiški.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkų laikraštis „Gazeta Wyborcza“ rašo, kad sandorio suma siekia 35 mlrd. zlotų (8,77 mlrd. eurų), o vz.lt skaičiuoja, kad suma turėtų siekti apie 5,6 mlrd. USD - būtent apie tokios vertės sutartį buvo pranešta dar praėjusiais metais, tačiau naujoji Lenkijos vyriausybė nusprendė įsitikinti tokio sandorio ekonominiu pagrįstumu, primena „Financial Times“.

Toks greitas sprendimas dėl svarbiausių karinių užsakymų, kuriais siekiama iki 2022 modernizuoti Lenkijos ginkluotąsias pajėgas, stebėtojams yra staigmena. Buvo tikimasi, kad sprendimų priėmimas bus nukeltas po prezidento rinkimų, kad nesukeltų politinių kontroversijų.

Birželį Lenkijoje pirmą kartą bus rengiamos NATO greitojo reagavimo dalinio VJTF pratybos. Manevrai „Noble Jump 2“ prasidės masiniu karių permetimu iš Vokietijos, Nyderlandų, Belgijos, Norvegijos ir Čekijos, rašo laikraštis „Rzeczpospolita“.

Pasak Arturo Golavskio (Artur Golawski) iš Lenkijos ginkluotųjų pajėgų vadovybės, pratybos pademonstruos Aljanso sugebėjimą reaguoti į naujus saugumo politikos iššūkius ir parodys, kad Velse priimtas gynybos planas yra įgyvendinamas. Greitojo reagavimo dalinio sukūrimas yra NATO atsakas į Rusijos politiką Ukrainos krizės metu, be kita ko, Krymo užėmimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(19)
(0)
(19)

Komentarai ()