„iFixit“ atskleidė paskutines „Apple Watch“ ir „iPhone 7“ paslaptis bei paskelbė visiškai netikėtą išvadą apie telefonų remontą  ()

Steve Jobs apie „iPad“ yra pasakęs, jog jis norėtų, kad žmonės šioje planšetėje matytų vartotojo patirtį, galimybes ir funkcijas, kurias suteikia įrenginys. Techninės charakteristikos neturėtų jaudinti. Šią filosofiją „Apple“ taiko ir dabar. Užuot atskleisdama konkrečius komponentus ir jų savybes, įmonė apsiriboja aptakiomis ir dažnai nepamatuojamomis frazėmis: „du kartus greičiau nei pernai“ ar „50 procentų geriau nei užvakar“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su tokia pozicija nesutinka įmonė „iFixit“. Ji agituoja vartotojus domėtis kas yra įrenginio viduje, kad atėjus laikui mokėtume juos pasitaisyti. Mums, technologijų mylėtojams, jie žinomi kaip tie, kurie be gailesčio ardo naujausius mobiliuosius ir kompiuterius; atskleidžia gamintojų paslaptis bei įvertina ar įrenginiui sugedus, jis bus pataisomas, ar su juo visgi teks atsisveikinti. Ant „iFixit“ operacinės stalo pateko, šiomis dienomis parduotuvėse pasirodę, naujos kartos „Apple Watch“ ir abu „iPhone“ telefonai.

Pirmajam po skalpeliu teko gultis „iPhone 7 Plus“. Viduje specialistai rado 2900 mAh akumuliatorių. Tai 150 mAh daugiau nei „6s Plus“, tačiau 15 mAh mažiau nei, 2014 metų rudenį pristatytame „6 Plus“. Ačiū, „Taptic Engine“. Nors skųstis gal ir neverta, nes naujasis „7 Plus“ išspaus maždaug viena valanda daugiau nei praeitos kartos pliusas. Dėkoti reikia mažiau energijai reikliems procesoriams ir, matyt, dar geresnei komponentų bei programinės įrangos optimizacijai. Ir tai dar ne viskas, „iFixit“ taip pat atskleidė, jog didesnis „iPhone“ turi 3GB LPDDR4 RAM, pagamintą „Samsung“. Spėjama, jog daugiau operatyviosios atminties reikia, kad nauja kamera sugebėtų kokybiškai sujungti abiejų objektyvų užfiksuotus vaizdus.  

„iPhone 7“ ausinių lizdo sąskaita sutaupyta vieta skirta didesniam akumuliatoriui. Ir gerai, nes trumpas baterijos veikimas buvo vienas didžiausių „iPhone 6s“ trūkumų. Lyginant su juo, baterija „ūgtelėjo“ iki 1960 mAh. Dėl to naujasis telefonas turėtų veikti maždaug dviem valandomis ilgiau. Taip pat, atsisakiusi 3.5 mm analoginės jungties, „Apple“ sutalpino naują komponentą, kuris leidžia telefonui gana tiksliai matuoti aukščio pokyčius. Pavyzdžiui, kiek pakopų laiptų per dieną užlipote. Be to „iFixit“ išaiškino, jog septintukas turi 2GB LPDDR4 RAM, tiek pat kiek „6s“.

Antros kartos „Apple Watch“ korpuse taip pat slypi nemažai naujienų. Naujas, anot „Apple“, 50 procentų greitesnis dviejų branduolių procesorius, naujas GPU, ryškesnis ekranas, integruotas GPS, kas, matyt, aktualiausia sportuojantiems. Na, o visi tikrai įvertins, jog laikrodis, pagaliau, yra atsparus vandeniui. Tačiau tai jau žinojome, „iFixit“ specialistai įrenginyje rado įspraustą 273 mAh akumuliatorių. Jo turėtų užtekti maždaug 18 valandų.

Įdomu, kad abu „iPhone“ telefonai, iš dešimties galimų pataisomumo balų (10 - lengviausiai pataisomas, 0 - sunkiausiai), gavo po septynetą. Palyginimui, „Samsung Galaxy S7“ ir „Note 7“ atitinkamai surinko tik 3 ir 4 balus. Žinoma, tai subjektyvus įvertinimas, tačiau panašu, kad „iPhone“ pamažu atsikrato trapių ir nepataisomų mobiliųjų įvaizdžio. Galbūt kada nors išvysime „Apple“ atsaką „Samsung Active“ linijos telefonams?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Kompiuteriai.lt
Kompiuteriai.lt
Autoriai: Gabrielius Blažys
(19)
(7)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: