Tikroji tiesa apie maisto papildus: kas yra naudinga, o kas - visiškas šlamštas ir dar pavojingas sveikatai (Infografikas)  ()

Yra nemažai abejotinų reklamų bei straipsnių, kuriuose aiškinama, kad turėtumėte vartoti vienus ar kitus maisto papildus. Tačiau, kaip žinoti, kurios medžiagos iš tiesų mums yra naudingos, o kurios – tik laiko bei pinigų švaistymas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiame Davido McCandlesso infografike yra pavaizduota šimtai papildų, kurių nauda yra (arba ne) pagrįsta moksliškai. Autorius naudojo tik duomenis iš tyrimų su žmonėmis, į kuriuos buvo įtraukta ir placebo kontrolės grupė.

Papildai, kurie turi stipriausius įrodymus dėl savo veiksmingumo yra pavaizduoti viršuje. Diagramos apačioje rikiuojasi papildai, kurie turi mažiau įrodymų dėl savo naudos.

Kuo didesnis apskritimas, tuo dažniau viena, ar kita medžiaga buvo ieškota „Google“ paieškoje. Tai pasufleruoja, kokio dydžio yra visuomenės susidomėjimas tam tikru papildu, nulemtas reklamos, o galbūt medijose sklandančių gandų.

Oranžinės spalvos apskritimai rodo medžiagas, kurios neturi daug mokslinių tyrimų, tačiau į jas verta atkreipti dėmesį. Jūs galite pelės žymekliu užeiti ant kiekvieno rutulio ir gauti daugiau informacijos. Taip pat šią informaciją filtruoti pagal tipą ir sveikatos būklę.

Norėdami pamatyti visą interaktyvų infografiką, spauskite čia.

„Information is Beautiful“ svetainė turi ir daugiau infografikų bei kitų vizualizacijų. Taip pat ją galite sekti socialiniuose tinkluose: „Facebook“ bei „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(15)
(-2)

Komentarai ()