Jei tai taps hitu, bus istorinis įvykis: dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją dainą! (Video)  ()

Mes jau žinome, kad dirbtinis intelektas gali dirbti advokatų kontorose, įveikti pasaulio čempioną per žaidimą „Go“. O dabar eilė atėjo okupuoti ir muzikos sritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išaušo diena, kai dirbtinis intelektas sukūrė pirmąją savo dainą. Stebėtina, tačiau ji skamba išties neblogai! Na, bent jau už kai kurias grupes ar atlikėjus Lietuvoje (nieko neįžeidžiant).

Mokslininkai iš kompanijos „Sony“ jau ilgą laiką dirba su dirbtiniu intelektu, gebančiu kurti muziką. Jau kiek anksčiau dirbtinis intelektas buvo sukūręs keletą džiazo takelių. Tačiau šįsyk pirmą kartą tyrimų laboratorijos „Sony CSL“ sukurtas dirbtinis intelektas išleido savo dainą.

Pirmoji daina „Daddy‘s car“ (liet. Tėčio automobilis) yra lengva, melodinga, šiek tiek primenanti legendinę grupę „The Beatles“.

Beje, tai dar ne viskas! Dirbtinis intelektas paviešino ir antrąją savo kūrybos dainą „Mr Shadow“, primenančią tokius Amerikos muzikantus kaip Irvingą Berliną, Duke‘ą Ellingtoną ar George‘ą Gershwiną.

Dirbtinio intelekto sistema, vadinama „FlowMachines“, pirmiausia analizuoja dainas duomenų bazėje ir pagal tam tikrą muzikinį stilių pati sukuria panašių kompozicijų.

Be abejo, prie galutinio varianto ranką šiek tiek prideda ir žmogus, bet pagrindas vis tiek išlieka mažai pakitęs. Vienintelis esminis pasikeitimas – dainoms sukurti prancūzų kompozitoriaus žodžiai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(32)
(13)
(19)

Komentarai ()