Itin agresyvus dizainas ir vandenilio jėgainė po kapotu: tai naujausias JAV karinis visureigis iš „General Motors“ (Video)  ()

JAV kariuomenė aprūpinama visa moderniausia įranga. Puikus to pavyzdys yra „Chevrolet Colorado ZH2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio itin agresyvaus dizaino prototipo kėbulas pagamintas iš naujos sudėties lakštinio metalo, o po gaubtu – iš vandenilio elektros energiją gaminanti jėgainė. Kitaip nei dauguma panašių modelių, tai nėra vien tik parodoms skirta imitacinė transporto priemonė, mat prie jos kūrimo prisidėjo net tik „General Motors“, bet ir JAV kariuomenės transporto tyrimų centro inžinieriai.

Vandenilio bandymams

ZH2 buvo sukonstruotas siekiant išnagrinėti, ar tokia šiuolaikiška jėgainė gali būti pritaikyta kovos mašinoms. Didžiausias dėmesys bus skiriamas pagrindiniams mazgams – kuro elementų blokui ir elektros motorui.

Kariškai puikiai supranta, kad elektromobilių privalumai gali būti pritaikomi ir jų srityje. Visų pirma, tokios transporto priemonės yra labai tylios. Kovos sąlygomis svarbus ne tik automobilio keliamas triukšmas, bet ir jo paliekamas šiluminis pėdsakas.

„General Motors“ nepateikia tikslios ZH2 jėgainės charakteristikos, tačiau tvirtina, kad važiuojant bet kokiu greičiu prieinamas didžiulis sukimo momentas.

Iš esmės tai būdinga kiekvienam elektromobiliui, tačiau kariškių reikmėms pritaikytas pikapas ženkliai skiriasi nuo civilinių modelių. Jis aprūpintas jungtimis, kurios leidžia tiekti elektros energiją į išorę, taip pat jei prie norimo įrenginio ar prietaiso privažiuoti neįmanoma, įmanoma išimti bateriją, kuri talpina 25 kilovatvalandžių energijos.

Pasirūpino pravažumu

Inžinieriai netgi pasirūpino, kad būtų panaudota ir vienintelis šalutinis vandeniliu varomo pikapo produktas – vanduo. Jis yra surenkamas ir humanitarinės misijos metu gali būti labai naudingas. Nors ir sukonstruotas serijinio „Colorado“ pikapo pagrindu, ZH2 atrodo gerokai agresyviau. Tai lemia ir įspūdinti gabaritai, mat automobilio aukštis siekia du metrus, o plotis – 2,1 metro.

Viduje permainų kiek mažiau – įrengtos sportinės sėdynės ir saugos diržai, tačiau visa kita liko be pakeitimų. ZH2 kol kas yra bandomasis automobilis vandenilio jėgainės galimybių patikrinimui, tačiau jam buvo būtinas pravažumas.

Dėl to „General Motors“ inžinieriai jį aprūpino didžiulėmis 37 colių padangomis ir modifikuota pakaba. Kol kas pikapas yra testuojamas JAV automobilių gamintojo bandymų poligone, tačiau ateinančių metų pradžioje jis bus perduotas kariuomenei, kuri atliks bandymus pačiomis ekstremaliausiomis lauko sąlygomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(31)
(5)
(26)

Komentarai ()