Paslaptinga „Apple“ strategija: „iPhone“ aptiktas slaptas ir vartotojams neleidžiamas klaviatūros režimas (Video)  (2)

Pastaraisiais metais stebima išmaniųjų telefonų ekranų augimo tendencija turi vieną trūkumą: viena ranka surinkinėti tekstą jų klaviatūroje tampa vis sunkiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurie programinės įrangos gamintojai problemą sprendžia pasiūlydami „vienarankes“ klaviatūras programėlių pavidalu – taip padarė ir „Microsoft“, ir „Google“. Panašu, kad tą patį yra padarę ir „Apple“, tačiau vartotojams sumažintos klaviatūros naudoti neleidžia, rašo „The Verge“.

Programėlių kūrėjas Steve'as Troughton-Smithas vienarankės klaviatūros kodą užtiko peržiūrinėdamas „iOS Simulator“ programą, leidžiančią testuoti ir taisyti „iOS“ programėles kitokioje, ne „iPhone“, techninėje įrangoje.

Jo teigimu, ši funkcija jau egzistuoja nuo „iOS 8“ atsiradimo. Aktyvuoti ją turėtų būti galima perbraukiant ekraną arba iš kairės į dešinę, arba iš dešinės į kairę, priklausomai nuo to, kuria ranka renkate tekstą, ir tada teksto klavišai perslenkami į vieną ekrano pusę, o kitoje sukraunami dideli kopijavimo, iškirpimo ir įklijavimo mygtukai.

Žemiau galite pamatyti, kaip tokia klaviatūra veikia.

Sunku pasakyti, dėl ko ši funkcija nėra prieinama visiems „iPhone“ vartotojams, ypač įvertinus tai, kad įmonė paprastai skiria labai daug dėmesio įrenginių naudojimo patirčiai, tačiau tiems kurių telefonai yra „nulaužti“ (angl. jailbroken), S.Troughton-Smithas pasiūlė aplinkkelį.

Bet negalima atmesti galimybės, kad ateityje „Apple“ funkciją atrakins ir nemėgstantiems atlikinėti grubesnių veiksmų su savo „iPhone“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(11)
(10)
(1)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: