Pamokanti taupaus lietuvio istorija: pagal skelbimą pirktą telefoną „Tele2“ traktuoja kaip vogtą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2016-11-10 14:57
Tu parduodi SVETIMĄ daiktą. Kalba eina ne apie bankrotą, o vagystę stambiu mastu arba sukčiavimą, siekiant pasisavinti svetimą turtą. Tu NEGALI parduoti teisėtai daikto, kuris tau nepriklauso. Iš draugo jei pasiskolinsi mašiną, o po to ją parduosi, tai tu asmeninį bankortą sieksi gauti (negausi, nes dėl nusikalstamos veiklos), ar visgi bylą už vagystę/sukčiavimą? Kitas pavyzdys, gal artimesnis. Pasiimi butą išsimokėtinai. Ar turi teisę parduoti butą? Jei atsiverstum sutartį, rastum punktą, kad be banko RAŠTIŠKO leidimo, negali net nuomoti. Jei nori parduoti, turi pinigus gauti į sąskaitą, ir bankas atsiims savo pinigus. Čia pinigus už svetimą daiktą pardavėjas pasiėmė sau, o daikto savininką (lizingo bendrovę) apgavo. Nejau taip sunku suprasti, kad daiktas įsigytas lizingu nėra tavo nuosavybė, kol nesumokėjai paskutinės įmokos?
soulshot 2016-11-10 16:29
siaip turetu but internete info kur suvedi imei ir parodo ar telefonas pirktas issimoketinai ir ar sumoketa jau visa suma uz ji...
kestutisz 2016-11-10 19:12
Ne, nesuprantu kam tokie žaidimai. Tas SVETIMAS daiktas nuo tos minutės kai papuola į lizingo ėmėjo rankas tampa bevertis, na ok, dar kurį laiką gal trečdaliu pigesnis, priklausomai nuo vertės antrinėje rinkoje. Todėl tai nėra ir negali būti garantas atgauti paskolintus pinigus. Taip, pinigus - kažką lizinguojant visų pirma yra skolinami pinigai vietoj kurių iš karto duodamas kažkoks daiktas. Ir jis stipriai nuvertėja - jis ne tik kad nepadengtų tos pinigų sumos už prekę, bet dar ir papildomo minuso už palūkanas. O dar gali būti ne šiaip parduotas, gali būti sugadintas. Kaip blokavimas padės susigrąžinti pinigus? Kad atgauti pinigus jau yra kiti saugikliai sutartyse, yra teismų/anstolių institucijos, kam tie žaidimai su kažkokiu blokavimu. Jei jie dalintų paskolas pinigais, kaip juos užblokuotų? O nekilnojamas turtas ar auto truputį kita kategorija, ten saugiklių daugiau vien dėl didesnės vertės, bankas pamatęs kažkokį įtartiną judesį skubės visa tai atimti kol klientas nesugalvojo kaip nors bankrutuoti
Kyborg 2016-11-10 19:48
Prie ko tas pinigų susigrąžinimas? Įranga blokuojama ne tam, kad susigrąžint pinigus, o tam kad ateityje išvengt tokių atvejų. Kad ketinantys nemokėt įmokų žinotų, kad nieko iš to neišloš, nes turės neveikiantį daiktą. Vien dėl šio konkretaus atvejo kiek žmonių sužinojo, kad verta pasitikrint ar perka nevogtą daiktą. Tad įrangos blokavimas netgi labai naudingas, tai yra prevencinė priemonė, o ne priemonė atgaut skolą. Skolos antsoliams perduodamos.
immortallt 2016-11-10 22:39
Jei bevertis, tai ko kažkas pirko? Vogtas daiktas yra vogtas daiktas, ar tai 100€, ar tai 10,000€. Ko čia nesąmones išsigalvoji? Tu turbūt labai aršiai piktinies ir korupcija? Bet pats teisini vagis ir vos ne aiškini, kad nieko tokio.
kestutisz 2016-11-11 08:40
Labai įmomios išvados :) Kas per vagis jei jis vietiek susimokės? Bet kokia prekė praranda nemažą dalį savo vertės iš karto kai tik palieka lentyną. Ypač lizingu - tokiow prekės perkamos dar ir už brangiau, plius palūkanos, nes įmokos taigi mažos. Todėl pati prekė niekaip negali būti garantu. Vieno tik nesuprantu kuom tau ypatingi tie telefonai? Tik tuom, kad lengva užblokuoti (ir galbūt nesikeičia tas IMEI kuo labai labai abejoju)? Na nusipirks televizorių, kompą ar auksinius dantis. Kaip juos užblokuosi, kad neparduotų?
immortallt 2016-11-11 09:58
Garantas yra žmogaus kreditingumas. Prekė yra lizingo bendrovės nuosavybė. Jei gali - blokuoja. Po galais, jei tik nori ir gali, tegul paleidžia programą, kuri telefoną padarys daugiau niekada nebepanaudojama jokiu būdu. Tai jų turtas, kol kitiems pavojaus nesukelia, gali daryti ką nori. Ar kad jau iš jų pavogė, tai kiti gali daryti ką nori?
sub 2016-11-11 12:47
jau čia kaip pareigūnas ar teismas interpretuos. Jei jau pripažintų man 294 tokių atveju, tai būtų dviguba bausmė, nes apgavo telefono pardavėjas, o dar ir teismas pridėjo baudžiamajį kodeksą.
sub 2016-11-11 12:55
kestutisz gal tu tiesiog nueik ir paimk išsimokėtinai telefoną iš salono, tada nemokėk įmokų bent pora mėnesių. Ateisi papasakot kaip sekesi. Ar nepablogėjo tavo kredito istorija, ar nesikreipė anstoliai į tave, ar neužblokavo telefono operatorius? Koks kieno reikalas kiek kainuoja kažkas ant lentynos, po lentyna, nusipirkai kažką išsimokėtinai - geriau savo naudai mokėk įmokas. Nes jei ateityje prireiktų kažko rimtesnio, būsto paskolos, automobilio paskolos, ar sveikata sustreikos - reikės paskolos, galėsi bumbėt tada, kodėl niekas neduoda pinigų.
shift 2016-11-12 00:44
Užkibau ir aš ant tokio pačio kabliuko, kaip straipsnio herojus. Pirkau žmonai telefoną, šis kokius tris mėnesius paveikė ir atsijungė nuo tinklo. Iškart maniau, kad antena sugedo, pirkau tokį patį tik sudaužytą ant dalių, bandžiau keisti visą mikroschemą, bet niekas nepadėjo. Tik per atsitiktinumą pastebėjau, kad telefonas veikia tik su tele2 kortele, su kitais tinklais neveikia. Nuėjau į atrišimą, bet jie tik mandagiai pasijuokė iš manęs, paaiškinę kame čia visa esmė. Tada nuėjau į tele2 tikėdamasis išsimaldauti kažkokių alternatyvių sprendimų, bet man ir čia mandagiai pasiūlė telefoną išmesti į šiukšliadėžę. Tai reziumė, telefonas vis dėl to taip ir tebeveikia tik tele2 tinkle, nupirkau Pildyk paketą, tai tarnauja kaip rezervinis telefonas. Dar prijungiau prie namų wifi, tai vaikai naudoja žaidimams ir youtube'ui žiūrėti. Daugiau per skelbimus nepirksiu.
MindaugasV85 2016-11-13 21:18
O ar galiu/negaliu perleisti savo įsigytą daiktą kitam asmeniui, kol nesumokėta visa "išpirka", tai taip paskubomis neradau. Kadangi tai Bitės/moki lizingo sutartis, tai nelabai ir aktualu - realiai tele2 sutartis gali būti visai kitokia. Beje dar sutartyje rašoma, kad Bitė pinigus už telefoną gauna visą sumą iš karto iš Moki lizingo. Tad jai nelabai aktualu klientas moka tas įmokas ar ne. Tad blokuoti telefoną be teismo sprendimo manau* irgi negali!