Sukurtas dronų terminatorius: pats suranda aukas ir su jomis susidoroja (Video)  (1)

Šiuo metu kone kiekvienas gali sau leisti įsigyti nebrangią bepilotę skraidyklę, o daugelis pradeda jas naudoti gamintojo nenumatytais tikslais netinkamose vietose. Bendrovė „Airspace“ pristatė to paties pavadinimo droną, skirtą kovoti su oro erdvės pažeidėjais. Jis savarankiškai ore aptinka kitą droną ir jį numuša.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airspace“ naudoja mašinos savaiminio mokymosi technologiją, todėl sistemos autonominiai gebėjimai nuolat tobulėja. Šio skraidančio prietaiso savininkas, naudodamas mobiliąją programėlę, galės nesunkiai rasti netoliese skraidančius dronus ir ant jų „užsiundyti“ „Airspace“.

Be to, dronas gali savarankiškai aptikti ore esančius objektus, pastebėti anomalijas danguje ir klasifikuoti dronus-pažeidėjus. Dėl saugumo priežasčių, užuot iš karto sunaikinęs taikinį, „Airspace“ ant pažeidėjo užmes tinklą, o tada kartu su „grobiu“ sugrįš į pakilimo aikštelę.

Gamintojas giriasi, kad jų naujiena yra pirmasis toks prietaisas, galintis savarankiškai atlikti užduotį.

Kol kas nėra žinoma, kada „Airspace“ bus pradėtas pardavinėti, kiek kainuos ir kam jis bus prieinamas. Šį droną kūrėjai pristato kaip sistemą, kuria galės naudotis teisėsaugos institucijos, valstybės ir net privačios organizacijos, nenorinčios matyti aplink skrajojančių dronų su įrengtomis kameromis.

Daugiau apie „Airspace“ galimybes vaizdo įraše.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(11)
(3)
(8)

Komentarai (1)