Mūšis danguje: nepageidaujamus dronus gaudys dresuoti ereliai (Video)  (3)

Policija Nyderlanduose sujungė jėgas su „Sargais iš viršaus“, plėšrūnus dresuojančia saugos firma, kad neleistų nelegaliai skraidantiems dronams pridaryti problemų, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Augantis dronų skaičius kelia nerimą daugeliui – pradedant ugniagesiais ir oro eismo kontrolieriais ir baigiant policininkais. Todėl Nyderlandų policija sulauks pagalbos iš tų, kuriems nedidelių skraidančių objektų gaudymas yra instinktas, – baltagalvių erelių. 

„Sargų iš viršaus“ vadovas Sjoerdas Hoogendoornas pranešime spaudai projektą įvardijo kaip „tradicinį sprendimą moderniai problemai“. Jis pats su dar vienu kolega dresuoja baltagalvius erelius gaudyti nelegaliai skraidančius dronus. 

 

Pasak jų, paukščiai jau ir taip įtariai žiūri į skraidančius nedidelius jiems neaiškius daiktus danguje. Plėšrieji paukščiai jaučia agresyvų instinktą ginti savo teritoriją nuo kito plėšriojo paukščio, o dronai savo dydžiu tokius ir primena.

„Kas įdomiausia – paukščiai gali pulti droną taip, kad nesusižeistų į jo motorus, – teigia paukščių ekspertas Geoffas LeBaronas. – Jie čiumpa droną tiesiai per jo centrą ir išvengia sužeidimų. Jie turi neįtikėtiną tikslumą ir tikriausiai gali matyti sraigtus. Be to, jų kojas dengia ypač kieta gumbuota oda, kurios dronų mentės nepažeidžia.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(17)
(0)
(17)

Komentarai (3)