Ką daryti, jei užšalo automobilio durelės  (3)

Kai po drėgmės ateina šalčio banga, vairuotojams ne tik tenka prisiminti ekstremalaus langų gramdymo įgūdžius, bet ir ieškoti būdų, kaip patekti į savo paties automobilį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šalčio suklijuotos sandarinimo gumos ir nepajudinami durų užraktai gali tapti nemenku iššūkiu.

Geriausias sprendimas sprendžiant tokias problemas būtų rasti būdą, kaip jų apskritai išvengti. Galbūt galite pastatyti mašiną garaže arba bent jau kuo arčiau šildomo pastato.

Jei tokios galimybės nėra, specialistai pataria prieš naktį specialiu skysčiu sutepti durelių gumas ir spyneles. Tuomet nereikės karštligiškai bandyti atidaryti nepasiduodančių durų ar rizikuoti suplėšyti sandarinimo juostas.

Visgi jei po drėgnos dienos pamiršote pasinaudoti automobilių chemijos produktais, priminsime keletą patarimų, kurie galbūt padės išsisukti iš keblios situacijos:

1. Pamėginkite kitas dureles

Jei ryte vėluojate į darbą, o automobilio durys neatsidaro, gali būti, kad šiek tiek prarasite savitvardą.

Tokiu atveju galite pamiršti, kad patekti į saloną yra daugiau nei vienas būdas. Bent jau pamėginti atidaryti keleivio dureles visuomet verta.

2. Panaudokite tirpiklius

Chemijos pramonė šiais laikais siūlo produkciją visiems gyvenimo atvejams. Namuose verta turėti skysčio, kuris purškiamas į spyneles padeda jas atitirpinti.

Pasinaudoję juo neskubėkite tuojau pat griebti rakto – minutėlę palaukite, o tada bandykite.

Svarbiausia šiuo atveju būtų nelaikyti skysčio automobilio salone ar bagažinėje, nes tuomet iš jo nebus jokios naudos.

3. Pakaitinkite raktą

Visuomet galima žiebtuvėliu arba degtukais pašildyti raktą. Tačiau nereikia persistengti, nes ne tik gali pradėti lydytis plastikinė rakto galvutė, bet ir pats nudegsite nagus.

Taip pat stumiant ar sukant raktą nevertėtų naudoti pernelyg daug jėgos. Sulaužę durų spynelę į vidų tikrai nepateksite.

4. Pilkite karštą vandenį

Šį metodą vairuotojai linkę dažniausiai naudoti. Kad galėtumėte tiksliau nukreipti vandens srovę patartina naudoti paprasčiausius plastikinius butelius.

Į juos nepatartina pilti itin karšto vandens, tačiau norint atitirpinti spynelę jo temperatūra ir neturi būti labai aukšta.

5. Pastuksenkite duris kumščiu

Gali nutikti taip, kad įveikę spynelę durų vis tiek neatplėšite, nes šios bus prišalę. Vienas iš paprasčiausių būdų priversti sukibusias gumas atsiskirti – nestipriai pastuksenti duris kumščiu.

Taikykite šį judesį visu išoriniu durelių perimetru. Jei pirmasis bandymas nedavė norimų rezultatų, visą procedūrą kartokite dar kartą. Anksčiau ar vėliau durelės turi atsidaryti nepažeidžiant gumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(35)
(31)
(4)

Komentarai (3)