Iššūkis putinamobiliui: lenkai siūlo savo prezidentinio limuzino koncepciją (Video)  ()

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda ar jo įpėdinis gali persėsti į išskirtinį automobilį. Jauni lenkų dizaineriai iš Vroclavo sukūrė prezidentinio limuzino modelį, kuris ne tik ypatingai atrodys, kaip rašo tvn24.pl, bet ir bus supersaugus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Carrozza“ – taip turėtų vadintis naujas prabangus prezidentinis limuzinas, sukurtas Vroclavo studentų. Vienas iš jų, Danielis Platekas, tvirtina prie projekto dirbęs apie pusmetį, tačiau kol kas tai esą tik koncepcija.

„Labiausiai norėjome sukurti naują automobilio markę, kokios dar nebuvo, naujo tipo vadovybės transporto priemonę, markę, kuri būtų skirta išskirtinai specializuotiems, unikaliems automobiliams“, – tvn24.pl teigė D.Platekas.

„Carrozza“ yra labai prabangus ir labai saugus. Tad tokie automobiliai galėtų būti kuriami pagal užsakymą, o vidaus apmušalai juose būtų rankų darbo. Pagal koncepciją, limuziną saugotų 5 centimetrų šarvas ir kulkoms atsparūs 12,5 centimetrų langų stiklai. Grindys – 12 centimetrų storio metalinė plokštė. Durų storis siekia net 20 centimetrų.

Kūrėjų – studijos „PLAGA Designers“ – interneto svetainėje teigiama, kad automobilis sukonstruotas taip, jog būdamas jame prezidentas išgyventų ne tik apšaudymą iš kulkosvaidžio, bet ir pakelės bombos sprogimą bei biologinio ginklo ataką.

Tai elektromobilis, kurio prezidentinėje kabinoje gali tilpti keturi asmenys, iš viso juo keliauti galima šešiese kartu su vairuotoju.

Kol kas tai tik projektas, nors jo kūrėjai nepraranda vilties, kad jį galima būtų įgyvendinti.

Pastaruoju metu aukščiausi Lenkijos pareigūnai buvo patekę į eismo nelaimes. Pastarasis įvykis – vasario 10 dieną, kai 21 metų jaunuolio vairuojamas „Fiat 600“ rėžėsi į premjerę Beatą Szydlo vežusį juodą „Audi“ limuziną ir šis trenkėsi į medį Osvencime. Per incidentą buvo smarkiai sulamdyta limuzino priekinė dalis, sužeisti du apsaugos darbuotojai, vienas iš jų – premjerės vairuotojas, kitas patyrė sunkią kojos traumą. B.Szydlo taip pat atsidūrė ligoninėje.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: