JAV prisipažino, jog neturi jokių galimybių apsiginti prieš masinį Rusijos raketų antpuolį  (3)

Jungtinės Valstijos ir jos sąjungininkės neturėtų būdų apsiginti prieš didelį Rusijos antžeminių valdomų raketų antpuolį, antradienį perspėjo šalies generolas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kritikuoja Rusiją, kad ši dislokuoja nuo žemės paleidžiamų valdomų raketų sistemas, nes tai pažeidžia 1987 metais pasirašytą Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutartį (INF).

JAV ginkluotųjų pajėgų strateginės vadavietės vadas generolas Johnas Hytenas įstatymų leidėjams sakė, kad paleista viena tokia raketa netaptų reikšminga grėsme, tačiau padėtis pasikeistų, jeigu vienu metu būtų paleista daug tokių raketų.

„Mes neturime būdų prieš tai apsiginti, ypač ginant mūsų Europos sąjungininkes“, – Senato ginkluotųjų tarnybų komitete sakė J. Hytenas.

„Iš šių sistemų paleistos raketos gali pasiekti ir kelia grėsmę didžiajai daliai Europos žemyno, priklausomai nuo to, kur jos dislokuotos. Tai kelia nerimą ir mes turime išsiaiškinti, kaip su tuo susitvarkyti“, - pridūrė jis.

JAV pareigūnai plačiai nedetalizuoja Rusijos dislokuojamų raketų, tačiau ekspertai sako, kad jos lengvai galėtų būti apginkluotos branduolinėmis galvutėmis.

Rusija tikina nepažeidžianti 1987 metais pasirašytos Vidutinio nuotolio branduolinių pajėgų sutarties ir jos pažeidimais kaltina Vašingtoną.

Rusija pastaraisiais metais modernizuoja savo branduolines pajėgas. J. Hytenas teigė, kad INF sutarties pažeidimai yra keliantys nerimą.

„Mes turėsime tai paimti domėn spręsdami kaip mums elgtis su Rusija“, – sakė generolas.

Jis taip pat perspėjo apie augančią grėsmę Amerikos palydovams.

Kinija ir Rusija kuria pajėgumus, kuriais konflikto metu būtų galima tuos palydovus paveikti, teigė karininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(28)
(22)
(6)

Komentarai (3)