Legendos apie „Range Rover“ (ne)patikimumą turi svarų pagrindą - štai vieno vilniečio istorija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Xdmin 2017-04-20 16:45
Pavarai tu gerai Immortal, kiekvienoje temoje aiskini kokie blogi seni automobiliai, kimbi prie katalizatoriu, kai pats pasirodo sena karve vairuoji kur net duslintuvas zeme bruzina. Pasakoji koks CityBee geras ir naudingas, kaip masina nereikalinga, tai nafik tau Toyota su 100km/men rida? Taigi draudimai, servisai, viskas kainuoja daugiau, ar ne? Cia Jus visi komentuojantys tokie dviveidziai? Yra gal daugiau, kurie sedi 3 golfe ir raso komentarus kamstyje kad masina yra blogis, o senas masinas uzdraust reiketu?
Arthuras 2017-04-20 20:55
Esu skaičiavęs. Ir paaiškinsiu, kodėl vieniems suskaičiavus gaunasi pigiau, kitiems brangiau. Aš asmeniškai niekuomet nepirkčiau pvz. neaiškios kilmės padangų, o tik normalius brand'us. Ir nevažinėčiau su 1.6mm. Niekada nepilčiau pigiausio tepalo. Nepirkčiau valytuvų už 2eur vnt. Nepilčiau ir pigiausio langų skysčio, kuris daugiau dvokia, nei valo. Neremontuočiau automobilio kinietiškomis ar naudotomis dalimis. Nevažinėčiau su netvarkingu - barškančiu, dūmijančiu automobiliu. Kai skaičiuoju aš - man nuosavas automobilis gaunasi labai brangu. Kai skaičiuoja kiti, jiems pigiau net negu viešasis transportas. Bet užtenka pažiūrėti į jų TP...
Xdmin 2017-04-20 21:16
Na tai gal tu brandu auka tiesiog. Kazkas ir skambinti gali tik is Samsung/iPhone. Pats kaip tik pasikeiciau valytuvus, ir sumokejau uz abu ~2 eurus Nezinau, ka daro geriau valytuvai uz 7 eurus, nes ir sitie viska nuvalo - tyliai, svariai. Gal ziema tie brangus neprisala ir nereikia ju keisti, bet vistiek jie devisi. O ir siaip visas detales manau verta naudoti atsizvelgiant i masinos verte ir kiek ilgai tau jos reikes. Gali bandyti pilti i sena kibiriuka tepalus ir uz 80 euru, tik nesuprantu ka tu islosi?
immortallt 2017-04-20 22:00
Xdmin, kartoju, mašinos reikės po metų tam, kad ją visai suvaryčiau. Ją gavau beveik nemokamai ir draudimas jos kainuoja ašaras per metus. Ir ją naudoju tik kaip atsarginę mašiną. Ir tai benzinas, techniškai tvarkingas ir prižiūrėtas. Jokių padidintų emisijų nuo normos bei į darbą važinėju dviračiu arba viešuoju (antruoju dažniau šiuo metu, orai šįmet nedėkingi, vis ryte pašalę). Ir taip, aš už tai, kad tokias mašinas stipriai apmokestintų, tada sprendimą priimčiau kitokį. Taip pat aš už NT apmokestinimą, nors NT turiu, ir ne vieną objektą. Kur čia veidmainiškumą matai? Veidmainiškumas būtų, jei rėkčiau, kad nereikia NT ir auto mokesčio taršiems/seniems, tik dėl to, kad pats turiu daug NT ar seną auto. Veidmainiškumas būtų, jei rėkčiau, kad senos mašinos gerai, nes pats tokią turiu. Nėra jos gerai. Ir todėl jos beveik nenaudoju. Pagrindinės šeimos mašinos sąnaudos vidutinės - 6 litrai benzino, ne dyzelio. Viešasis keliais kartais pigiau nei TP. Skaičiuok kaip nori. Jo, nežinai kuo skiriasi kokybiškos gumos valytuvas nuo nekokybiškos - vienas tarnauja sezoną, kitas ~2-3 sezonus. Nekokybiška lemputė tarnauja 3-6mėn, kokybiška porą metų. Bet taip, daiktų kokybė vienoda, ar žigulys, ar BMW730 - važiuoja vienodai, saugumas toks pat ir genda tiek pat.
technologas 2017-04-21 15:27
Kam čia tos fantazijos. Pigus taksi tarkim kilometras 0,5€. Per mėnesį nuvažiuojant 1000 km sumokėsi 500€. Automobilio kuro sąnaudos per tą laiką bus 60€. Draudimas ~7€. Tepalai ~5€. Dar užmeskim ~70€/mėn remontams/apžiūroms (nors tiek aišku nereikia) ir gausis apie 150€/mėn. Jau nekalbant kad 0,5€/km taksi ne visur rasi ir turint nuosavą transportą nereikės kvietinėti į visokius užmiesčius. Va ir suskaičiavom per kelias minutes.
Xdmin 2017-04-21 16:03
Tai vienoje temoje aiskini kaip masinos nereikia, dabar kitoje jau sakai kad net 2 turi, is kuriu viena tiesiog stovi. Ir dar sakai kad zmones pikti, kad nera vietos kieme ir nieko nedaro. O tai ka jie gali padaryti, kai tokie kaip tu vazinedami dviraciu 2 masinas kieme palieka, viena darbine, kita siaip drozimui. Ir cia Vilniuje gyvendamas. Suprantu, kai kaime savo vienkiemyje kiekvienam hektare guli po masina ar jos dali, nes ten tiesiog niekam jos nekliuna, o ne mieste. Ir is kur zinai, kad tavo Toyota tokia tvarkinga, ar katalizatorius geras? Kada keitei ji, kaip ji tikrinai? Greiciausiai niekada, praejo TA ir viskas, reiskia tvarkinga. O valytuvai ir pigus tarnautu ilgiau, jei netingeciau ziema ju nuo stiklu svelniai nuimti, o ne tiesiog nuplesti dali prisalusio prie stiklo. Nes neverta ju saugoti, nueini uz eura ir kita isidejai ir vel svariai valo. Ir siaip, jums atrodo logiska uz 50cm gumos juostele moketi 5-7 eurus?
immortallt 2017-04-21 16:34
Xdmin, išsipirkęs parkingo vietas mašinoms, tad pavydo čia nedemonstruok. Dvi mašinos, nes yra šeima. Antroji ant sudrožimo greitu metu, nes jos likutinė vertė vos daugiau nei kuro bakas. Su katalizatoriumi viskas tvarkoje, rezervo dar likę mažiausiai 100,000 km pagal gamintojo rekomendacijas. Na taip, pagal tą pačią valytuvų logiką, ir žigulys geriau nei BMW, gali šonus apdaužyti, gi negi taupysi kažkokį šūdą. Su padangom irgi taip pat mąstai?
FtBall 2017-04-21 16:54
Dar pridėk pačio automobilio kainą. Remiantis atsitiktiniu straipsniu, dar 63€ prisideda: vidutinė automobilio kaina - 3800€, važinėjama vidutiniškai 5 metus. http://kauno.diena.lt/naujienos/verslas ... lgu-796144 Šiaip abejoju, ar dažnas vilnietis nuvažiuoja tą 1000km/mėn. Aš gyvenu Vilniuje, kas antrą savaitgalį į kaimą(100km nuo Vilniaus), kartais dar kur nors nuvažiuoju, ir tai gaunasi ~15k km/metai.
Xdmin 2017-04-21 17:50
Dar visai nesenai rasei apie tokius kaip... PATS sena masina blogai, nesaugi, metalas pavarges nuo laiko, avarijos atveju mirsi ir kitus uzmusi, bet kai vairuoji pats, tai tinka kazkodel, as netoli, 100km tik, kam man naujos... Bet va senukui kuris nuo jaunu dienu vairuoja Bulka dar tvarkingesne uz tavo Toyota jau negerai, jis nemasto, isvis geriau parduotu ir taksi vazinetu
Sigitas.lk 2017-04-21 18:04
Kazkaip tai jus apsiribojat labai tik Vilniumi ar didmiesciais. Yra daugybe miestu kuriuose nera nei taxi nei city bee. Tai kas tada?
Xdmin 2017-04-21 18:07
Tai laikina problema, greitai nebus ten ir gyvenanciu O siaip tokioje situacijoje turi tik 2 pasirinkimus: automobilis arba tarpmiestinis autobusas, kas tau dar neaisku?
immortallt 2017-04-21 22:27
Aš sumokėjau 40,000 litų už parkingo vietas atskirai, yra dokumentai iš registrų centro mano nuosavybės, būtent parkingo vietų, ne buto ar žemės sklypo. Tau dar aiškiau reikia? O tu kiek mokėjai? Ar naudojies savivaldybės padarytomis iš kitų mokesčių mokėtojų kišenės? Taip sena mašina blogai, nesaugi ir aš už tai, kad tokių neliktų gatvėje, bet kol įstatymai nedraudžia ar nebaudžia per mokesčius, tol elgsiuos taip, kaip man apsimoka. Tik neaiškinu, kad mašina saugi, ar kokia gera.
Ar_as? 2017-04-22 13:34
Patinka man tokie. "švažiuoju porą kart per savaitę" - tipo labai mažai naudoju automobilį , tai čia nieko neteršiu, galiu ir su netvarkingu, belenkokiu važiuot, ko čia visi euroliberastai prie manęs kabinėjasi. Nuvažiuoju 1000 km Gerai, kad ne po 1000 per dieną Aš kasdien važiuoju į darbą, savaitgaliais važinėjuosi po Lietuvą, kartą du per metus prasuku kokią didesnę kelionę po Europą ir ne ką didesnį mėnesio vidurkį turiu. Žodžiu, tamsta, kaip noriu, taip vartausi, tik po to pamirštu, ką pirma skiedžiau Antra, skaityti mokomės: taksi arba auto nuoma. https://autobanga.lt/?gclid=CjwKEAjw_uv ... oC5vvw_wcB max 4 metų fiesta - max 25 eurai diena (neieškojau ar nėra pigiau, pirma google nuoroda). Pamiršai dar, kad net ir seną laužą pirkti reikėjo, tad irgi turbūt už pinigus, ne už blusas. Bet į tokį kibirą sėst gi nelygis - geriau papuvusi audinė...
technologas 2017-04-22 14:26
Minčių kažkokių bus ar tik metano skiedinys iš smegenų?
Ar_as? 2017-04-22 17:03
Aš suprantu, Jus taip šmaikščiai bazarint garažiukį draugai moko? Pagarba, likau be žodžių ir be argumentų.