Rusijos Generalinis štabas paskelbė netikėtą išvadą apie JAV karines galimybes: „mūsų raketos gali būti numuštos praėjus vos 150 sekundžių nuo starto“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2017-05-02 12:32
Tai kad JAV, savo armijai skirianti daugiau pinigu, nei visas likes pasaulis kartu sudejus, gali Rusija nunest nuo vaizdo taip, kad si nespes nei sureaguot tai faktas. Tiek branduoliniame, tiek konvenciniame konflikte JAV pranasumas akivaizdus. Bet esme ne cia. Esme - KAM TO REIKIA? Kokia nauda JAV is branduoline dykviete paverstos rusijos. Kokia nauda JAV is radiacija apkrestos europos? Ne chingist chano laikai, kai teritoriju reikejo. JAV reikia kad visi zinotu savo vieta ir ramiai ir taikiai gyventu, ir per daug nesispardytu. Viskas. JAV tikrai nereikia didziulio karo. Jo nereikia niekam. O mums...aisku, mums geriau kai tokia valstybe kaip JAV yra draugas, o ne priesas. Ir tiek. Viskas, geriam kava ir ramiai gyvenam toliau JAV galia yra pakankamas garantas, kad pasaulyje bus taika. Nes ena patarle - nori taikos, ruoskis karui, teisinga kaip niekada. Ir JAV ja vadovaujasi.
aurimokas 2017-05-02 12:36
O jeigu atsiranda izuli sali, kuri nenori paklusti JAV ir gyventi ant JAV pavadelio, tai tai saliai iskart JAV pradeda ivedinet demokratija? Man JAV panasesnis i mokyklos chuligana, kurio visi prisibijo ir atidavineja savo pietu pinigus, o jeigu atsiranda kazkas, kuris pasipriesina, tai greitai JAV ir jos chebros po pamoku buna suluptas prie mokyklos, kad suprastu, jog jeigu JAV liepe atiduot pinigus tai tu ir atiduok
immortallt 2017-05-02 13:45
Na viskas kontroliuojama, nes JAV negrasina branduoliniu ginklu, sunaikinimu ar pan. Tik Rusija taip daro. Tik šitie pareiškimai puikiai parodo, kad net jei dar branduolinius užtaisus įmanoma pakelti nuo žemės (nuo šaltojo karo laikų likę turėtų būt pavojingi judinti jau dėl radiacijos paspartintos metalų degradacijos), tai amerikonai numuš, dar net nepalikus Rusijos teritorijos.
HardAxe 2017-05-02 15:33
JAV stengiasi įsitvirtinti tam tikruose ekonomikos taškuose (pvz pamėginkit parduoti naftą ne už USD), kelią pasaulio ekonomiką, kad jie prekiautų ir mokėtų jiem procentus vienokia ar kitokia forma (pelnus susirenka JAV kompanijos, JAV visus verčia naudoti USD taip palaikydama jo kursą, pati lenda į skolas, bet tai nesmukdo USD kurso). Na žinoma ji apgins nuo kitatikių ir neleis tapti stipresniems už ją. Rusija? Prieš 25 metus matėm kokie Rusijos prioritetai, kai jie po savo sparnu turi daugiau žemių. Išgyvendinus korupciją neutralus (aka Šveicarija) modelis turbūt būtų geresnis, bet iš to, ką galim rinktis JAV mums yra parankesnis pasirinkimas. Geriau mokyklos pirmūnui visai klasei susimetus nupirkti bandelę, nei savaitgalį klasės chuliganui ravėti mokų lysvę sode.
vanduo4 2017-05-02 16:10
immortallt 2017-05-02 16:48
Šiaip dažniausiai nafta ir ne už US$ parduodama, tik kaina surišta dažniausiai su Brent ar WTO +- kažkokia marža, dėl kokybės skirtumų. Kodėl taip? Todėl, kad tai didžiausi indeksai. Bet dažnai, net doleriais nemoka, jei vienos iš šalių valiuta stipri, arba tai kaimyninės šalys. Tik viskas ant popieriaus išreiškiama US$, nes imama kaip stabili valiuta. Papildant vanduo4, rusai iš karinio laivo net bronzinius iliuminatorius išpjovė.
Finalfour 2017-05-02 18:08
Supranti, netinkamas paslyginimas. Tas tavo chulganas juk prasirukes, keikiasi, neisilavines ir purvinas, nes tik toks degradas galetu musti ir reketuoti vaikus. JAV i degradavusia sali tikrai nepanasi. Jei jau imti toki pavyzdi - tai yra klaseje pirmunas, kuris isilavnes protingas ir plius pasportaves. Jis turi autoriteta klaseje, ir visi ji gerbia. Ir jis uztat reikalauja, kad visi klausytu mokytojos, lankytu pamokas, nesvaistytu savo pinigu rukalams ir cigaretems, o pirktu vadovelius ir mokytusi, tebunie tie vadoveliai ir is jo tevo imones. O kadangi jis pats paposrtaves, plius turi daug ji palaikanciu ir gerbianciu draugu, todel tikri klases prasigere ir prasiruke chuliganai (Rusija) jo bijo, ir tik loja garsiai ir grasina visiems, kas klauso klases pirmuno ir seka jo pavyzdziu. Va, toks pavyzdys butu taiklesnis.
Spacewalker 2017-05-02 20:43
Man atrodo, kad sis pareiskimas orientuotas i eilini rusa, kad pateisint didesni karini finansavima.
sub 2017-05-03 11:02
Spacewalker, aš ir taip pagalvojau, kad tai propaganda dar numelžti tautą. Aš manau, kad JAV yra parankesnis draugas, tik JAV nėra draugas , kuris viską duoda už dyką? Gali paskolinti tankų ir t.t. bet su išskaičiavimu, kad jūs va didinat gynybą iki 2proc. Ir šiaip pasaulyje negali būti vienos jėgos užtikrinančios taiką ir ramybę, nes ta viena jėga gali veikti savo naudai net taikos ir ramybės metu, kalbu apie kažkurios šalies kariuomenę. Jeigu būtų tarptautinė policija (tai policijos, kariuomenės, greito reagavimo daliniai), kuriuos tarkim valdo tarptautinė taryba. Manau tolimoje ateityje gal to pasieksim, kai visos tautos, kultūros ir religijos susivienys dėl bendro tikslo, kai visi pasaulio žmonės turės lygias teises, kai tarpusavį nekovos religijos, kultūros, tautos. Bet tai utopija greičiausiai. Nors man utopija buvo smartphonas su ekranu per visą priekį, bet ča jau visiškas offtopic
Niemand 2017-05-03 11:21
Visų nenumuštų, tiesiog per daug jų rusai turi, vien kiekiu paimtų, tą net pentagonas ne per seniausiai pripažino. Vargu ar JAV būtų priimtina keletas ar keliolika sunaikintų miestų (ypač kai kiekvienas toks miestas ekonomiškai visą Rusiją lenkia), net jei po to iš Rusijos teliktų radioaktyvi dykuma.
immortallt 2017-05-03 11:51
Niemand, darai prielaidą, kad Rusijos visos raketos pakiltų, kad spėtų jas paleisti. Po galais, net kai demonstruoja rusai savo galią, bent 1/3 nepasiekia tikslo arba pramazina. O branduoliniai ginklai tikrai degradavę dauguma. sub, JAV reikalauja investuoti ir patiems į gynybą, tai nereiškia, kad iš jų kažką pirkti. Tiesiog freerider'ių apsimažinti nori.
Niemand 2017-05-03 11:58
Rusija turi apie 7000 branduolinių raketų, tarkim 1/3 nepakyla natūraliai (nors mąstant techniškai, pakils, tik nepataikys, nors šiuo atveju nepataikymas gali būti dar blogiau už pataikymą). Lieka apie 5000 vnt., net jei JAV numuštų 99 proc., liktų apie 50 pataikymų. Kas be kita ko koreliuoja su pentagono pareiškimu, kad totalinio branduolinio karo atveju JAV tektų 10 - 30 pataikymų.
Finalfour 2017-05-03 12:29
Manau pentagonas skaiciuoja geriau nei tamsta, ir ten galvos sedi tikraigeresnes nei pas tamsta Jei sako kad 10-30 - tai ne 50. O ir be to, tai zinodami, daro viska, kad is tu 10-30 liktu skaicius kuo artimesnis nuliui. O tam pasiekti turi visas priemones - galingiausia ekonomika planetoje, ir praktiskai neribota armijos finansavima. Kuo toli grazu, net is tolo negali pasigirti rusija. Cia net lyginti neina, cia kaip Lietuva skaiciuotu, ar gali uzpulti ir nugaleti tarkime Prancuzija.
immortallt 2017-05-03 13:07
Niemand, turi, o kiek eksploatuotinų? Jei jom >30 metų ir nebuvo atnaujintos - nebandys net kelti. O kiek tokių? O šiaip įdomūs yra kiti du skaičiai: kiek raketų JAV pajėgi numušti (manau priešraketinės priemonės pigesnės nei branduoliniai užtaisai). Kiek mėginimų numušti turi JAV nuo paleidimo, iki smūgio? Dvejoju, kad tik vieną. Jei trys - ir 90% tikimybė numušti, tai lieka 5 užtaisai. O nepataikyti, tai gali tiesiog nukristi vandenyje, ar pvz pataikyti į savo teritoriją Nebūtų pirmas kartas. O dėl rusų raketų skaičiaus, čia kaip su jų tankais. Oficialiai turi daugiausia tankų pasaulyje, bet dauguma nebuvo užvesti nuo antro pasaulinio. Iš tokių tankų naudos tiek pat, kiek iš griovių 500km atstumu nuo fronto.
SaMaras 2017-05-03 13:37
Na, manau, stipriai pervertini PRG galimybes. Kiek ten funkcionuojančių ar kiek daskristų kitas klausimas. Klausimas ar jei dabar paleidus kokią ICBM amerikos pusėn ar iš viso būtų aktyvuota PRG atsakomoji ugnis, nes manau,kad reikėtų politinių sprendimų). Net jei ir viskas veiktų pagal vadovėlį, kiek antiraketų būtų paleista į tas "nepataikyčiansias ar krentančias ar nesuveiksiančias" raketas. Dar paimkime besidalinančias galvutes, kur paskutinėje stadijoje jei daskrido tai viena raketa patampa keletu taikinių, dar raketos leidžiamos iš povandeninių laivų ir pan..
immortallt 2017-05-03 13:42
Na rusai sako, per 150s numušti amerikonai gali, tai apie jokį dalijimąsi kalbos nėra. O ir tokių vienetus rusai turi. Pagrindinė masė nuo senų laikų, kurios vargu ar pakils. Jau bus nusukioję brangesnius metalus kareivukai, o kurą nuleidę šildymuisi (šiek tiek juokauju, bet tik šiek tiek) O dėl aktyvavimo, manau suskaičiavus trajektoriją, sprendimas būna automatinis, jei kryptis JAV ir nepranešta apie pratybas - nutaškyti pirmą akimirką, kai tai įmanoma. Atsaką pradėti jau politinis sprendimas, bet ne gintis.
Niemand 2017-05-03 14:08
Kaip ten bebūtų, vien dėl kiekio numušti visas tikimybė artima nuliui. Galbūt pataikytų vos kelios, galbūt keliasdešimt, čia jau kaip pasisektų, bet JAV ir keletas miestų būtų labai labai brungu, t.y. su kaupu pakanka atgrasymui. Dar yra Europa, kuri niekaip nespėtų sureaguoti, jei iš Kaliningrado paleistų sparnuotasias raketas, kurių pasiekiamumas Vokietijoje ir Prancūzijoje - kelios minutės. Galutinis rezultatas būtų akivaizdžiai Rusijos nenaudai, bet žalos pridarytų milijardinės plius milijonai aukų, humanitarinė katastrofa. Plius visiškai neaišku, ką tokiu atveju veiktų kitos branduolinės šalys: kinai, pakistaniečiai, indai...
immortallt 2017-05-03 14:26
Tikrai nesakau, kad JAV ar Europa išliktų sausa ir be nuostolių, bet Rusija laimėti ar lygiųjų net negali tikėtis. Taip pat, vakarų pasaulis negrasina branduoliniu ginklu ir nėra agresorius. Čia Rusija tik grasina visiems iš eilės branduoliniu ginklu. Beje, nesu tikras, bet kartais balistinių raketų paleidimui nereikia iki valandos pasiruošimo, kuris būtų pastebimas ir per palydovus.
Arns 2017-05-03 14:56
immortaliukas kaip visada su savo neišmanymu siaučia. Kažkaip į amerikiečių pusę nepasižiūri, pradedant elementariu skaičiumi kiek jie turi to priešraketinio skydo raketų. Kitas dalykas, nemaža dalis balistinių raketų yra povandeniniuose laivuose, bombonešiuose kurie dar praplečia ir taip nemenką geografinę erdvę. Numušti bent trečdalį raketų JAV būtu daugiau nei laimėjimas. Kodėl? Kiek priešraketinių raketų nuskrenda kelis šimtus kilometrų? Pvz Topol M raketos atstumas keli tūkstančiai kilometrų. Jei ji paleidžiama iš vidurio Rusijos, tam kad ją sunaikintumei pakilimo metu, kur turėtumei būti? Seno tipo skysto kuro raketos paleidimas galėjo užtrukti po kelias valandas. Dalis Rusijos arsenalo sudaro tokio tipo raketos. Tačiau naujo tipo raketoms parengti reikia kalbėti nuo valandų iki minučių skaičiaus. Taip, kad būtent dėl to niekas ir nenori išbandyti branduolinio scenarijaus. Išloštu geriausiu atveju tik tie kas būtu toli nuo sprogimų. Pvz Australija. Taip taip, ne agresorius. Afganistane, Irake, Libijoje, Sirijoje, Somalyje amerikiečius kiekvienas gyventojas apkabintu už padovanotą laisvę, ten saugu ir vaikučiai sau eina be baimių į mokyklas Kai daužai tokias valstybes, žinoma nereik branduolinio ginklo. bet kai pasisuka apie Rusiją arba Kiniją kalba, kodėl ir pats staiga imi matuoti branduolinius ginklus? Gal dl to jog abi pusės juos turi ir kare prireikus panaudotu?
Finalfour 2017-05-03 14:58
Reikia, ir butu pastebimas. Juolab, kad visos paleidimo sachtos USA zvalgybai zinomos ir tik rusu vatnikams atrodo, kad ne. Siaip, net ir pasirengimas paleisti is povandeniniu laivu dazniausiai yra fiksuojamas, turint omeny kad USA plius minus zino visu Ru padvotkiu buvmo vieta ir jas monitorina. Paprasciauiai, technologinis atsilikimas ir finansines galimybes USA ir RU skiriasi taip, kad kai kam ta net sunku suvokti. Kai kurios USA naudojamso technologijos is viso rusams yra kaip is filmo apie ateivius. O parsiuko ciuko grasinimai, tai is viso ten sunku protu suvokti...