„Bitė“ ruošiasi didelėms naujovėms: įsigijo TV3 ir Viasat televiziją  ()

Telekomunikacijų bendrovė „Bitė“ taps „Viasat“, TV3 televizijos kanalų ir radijo stočių valdytoja – trečiadienį Konkurencijos tarnyba pranešė apie planuojamą TV3 ir susijusių verslų įsigijimą. „Bitė Lietuva“ vadovas teigia, kad taip siekiama priartinti vaizdo turinį vartotojams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anksčiau skelbta, kad privataus kapitalo investicijų bendrovė „Providence Equity Partners“, valdanti mobiliojo ryšio operatorę „Bitė Lietuva“, TV3 bei kitus verslus Baltijos šalyse iš „Modern Times Group“ (MTG) perima už 115 mln. eurų „Bitė Lietuva“ ketina įsigyti 100 proc. UAB TV3, UAB „TELE-3“ radijas ir Estijos įmonės „Viasat AS“ akcijų bei įgyti vienvaldę šių įmonių kontrolę, pranešė Konkurencijos taryba.

Įgyvendinus tokius sandorius „Bitė“ perims TV3 valdomus nemokamus televizijos kanalus TV3, TV6 ir TV8, skaitmeninės palydovinės televizijos operatorę „Viasat“, užsakomojo vaizdo reklamos paslaugą per TV3Play, portalą tv3.lt, taip pat valdys radijo stotį „Power Hit Radio“ bei kitus verslus. Įgyvendinus koncentraciją „Bitė Lietuva“ taip pat netiesiogiai įgytų TV3 valdomos bendrovės UAB „smart AD network“ kontrolę.

Ieškos bendrų galimybių

„Bitė Lietuva“ vykdomasis direktorius Pranas Kuisys 15min teigia, kad įsigijimai padės siekti sinergijos su esamu telekomunikacijų verslu.

„Mes žiūrime į daug potencialių sričių, kur gali būti sukuriama sinergija ir nauda mūsų vartotojams ir akcininkams. Ir tokių verslų tikrai bus ir ateityje, kur arba patys plėtosime ir nuspręsim eiti, arba įsigysime. Tokia praktika normali“, – tikina P. Kuisys.

Pasak jo, verslas įsigyjamas tiesiogiai iš MTG grupės – „Bitė Lietuva“ sandorį įgyvendins pilna apimtimi. Anot P. Kuisio, derybas vykdė „Bitės“ akcininkai – „Providence Equity Partners“.

„Šiuos sprendimus priėmė mūsų akcininkai. „Bitė“ naudojama kaip platforma įsigyjant verslams ir tolimesniam plėtojimui, tai, aišku, džiugu. Kodėl nuspręsta įsigyti – pasaulinės tendencijos jau kurį laiką rodo, kad vystantis mobiliojo ryšio technologijai ir įrenginiams, didėjant jų ekranams ir pajėgumui, per išmaniuosius įrenginius vis daugiau ir daugiau videoturinio perduodama, apie 75 proc. šiuo metu“, – sako P. Kuisys.

Pasak jo, vaizdo turinio aktualumas ateityje tik dar didės, ir toks įsigijimas atspindi pasaulines tendencijas.

„Televizijos turinio svarba dar didės, tai gana logiškas žingsnis, kad operatoriai, ir mes tikrai ne pirmieji pasaulyje, žiūri į tai, kaip videoturinį priartinti savo vartotojams. Ir „Verizon“ Amerikoje ir ATT, jau yra tokių sandorių pasaulyje ne vienas“, – aiškina P. Kuisys.

„Bitė Lietuva“ vadovas neatskleidė, kaip galėtų keistis TV3 ir kitų televizijų veiklos strategija ar turinio politika. „Apie tai kalbėti dar tikrai ankstyva – Konkurencijos taryba paskelbė standartinę procedūrą ir dar užtruks procesas, kol baigsime sandorį. Kai sandoris bus užbaigtas, galėsime detaliau komentuoti“, – tikina P. Kuisys.

Už MTG verslus Baltijos šalyse „Providence Equity Partners“ sumokėjo 115 mln. eurų. P. Kuisys MTG paskelbtos kainos nekomentavo. Anksčiau rinkos dalyviai taip pat vertino, kad „Providence“ gali pritaikyti tokį veiklos modelį, kuris siesis su turinio pardavimu „Bitės“ turimai klientų bazei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
Autoriai: Ernestas Naprys
(24)
(0)
(24)

Komentarai ()