Rekomenduojame išbandyti: įspūdingas „Boeing“ turas vienoje iš svarbiausių jos gamyklų - štai kur ir kaip gaminami lėktuvai (Video)  (1)

„Boeing“ lėktuvų gamykloje Vašingtone jau apsilankė daugiau nei 5 milijonai žmonių. Sunku patikėti, bet šis pramoninis objektas labai traukia turistus. Tačiau į kitas gamyklas, kurios yra kiek nuošaliau, jų atvyksta mažiau. Štai gamyklos Rentone, Sietlo valstijoje, durys turistams paprastai būna užvertos. Tačiau dabar ją galite virtualiai aplankyti ir jūs, pasinerdami į labai detalų virtualų turą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Boeing“ parengė šią „Incredible: The Story of the Boeing Renton Site“ demonstraciją, kad paskatintų domėjimąsi aviacijos inžinerija ir leistų paprastiems žmonėms geriau suvokti, kas vyksta populiariausių pasaulio komercinių reaktyvinių lėktuvų gamykloje. Šis virtualus turas yra pilnas 360 laipsnių vaizdo įrašų, įdomių filmukų ir nuotraukų. Kaip ir tikrame ture, jums padės gidas.

Turas prasideda lauke, priešais pagrindinį gamyklos pastatą. Čia pat stovi ir du surinkimui paruošti fiuzeliažai. Užkadrinis balsas pastebi, kad šioje gamykloje pagaminami visi pasaulio „Boeing 737“ lėktuvai ir praeis tik 10 dienų iki pirmo šių lėktuvų skrydžio. Vėliau turas persikelia į gamyklos vidų, galima matyti judančius darbininkus, skirtingas lėktuvų dalis. Kai kuriose vietose matysite taškus, kuriuos paspaudus atsiras papildomas langas su įdomia informacija. Tikrai patariame šį turą išbandyti!

„Boeing“ gamykla Rentone pastatyta prieš 75 metus. Tuomet jos paskirtis buvo gaminti lėktuvus JAV karinėms oro pajėgoms. Čia buvo surenkami tokie lėktuvai kaip B-29, kurie buvo panaudoti atominėms bomboms ant Hirosimos ir Nagasakio numesti. Gamykla taip pat suvaidino svarų vaidmenį gaminant tokius lėktuvus kaip „Dash 80“, „ KC-135 Stratotanker“,  707, 737, 757, 767 lainerius ir JAV karinio jūrų laivyno „P-8A Poseidon“.

Trumpas filmukas apie 737 gamybą Rentone ir artimiausius „Boeing“ žingsnius

Per visą savo istoriją gamykla Rentone keitėsi. Buvo pereita prie efektyvesnės, judančios surinkimo linijos, kuri leidžia geriau išnaudoti gamykloje turimą erdvę. Nuo šiol kas mėnesį tikimasi šioje gamykloje surinkti bent po 47 „Boeing 737“ lainerius, o vėliau šis skaičius turėtų išaugti iki 52.

Vienas fiuzeliažas, traukiniu atkeliaujantis iš kitos gamyklos, Rentono surinkimo ceche užsibūna vos dešimt dienų, o šiai virtualiai ekskursijai peržiūrėti pakaks vos 10 minučių.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(0)
(10)

Komentarai (1)