Kuo skiriasi ir kuo panašios pačios populiariausios išmaniosios svarstyklės iš Kinijos: „Xiaomi“ ir „AirScale“  ()

Išmaniosios svarstyklės pastaruoju metu yra labai populiarios. Neaišku, ar dėl to, kad žmonės tiesiog nori žinoti daugiau apie savo kūną ir sveikatos būklę, ar taip yra tiesiog dėl išmaniųjų prietaisų populiarumo. Kinijos parduotuvėse „Xiaomi“ ir „AirScale“ gaminamos svarstyklės yra pačios populiariausios pirkėjų tarpe, bet ar jos apskritai kuo nors skiriasi?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-06-16 Kuo skiriasi ir kuo panašios pačios populiariausios išmaniosios svarstyklės iš Kinijos: „Xiaomi“ ir „AirScale“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš karto pasakysime, kad skirtumų yra mažiau nei panašumų. Šios svarstyklės matuoja tuos pačius kūno parametrus: svorį, KMI, riebalų, kaulų, raumenų masę, kaulų tankį, vandens kiekį organizme ir t. t. Tai yra, abu įrenginiai pateikia visą reikalingą informaciją, kuri perduodama į jūsų išmanųjį telefoną „Bluetooth 4.0“ ryšio pagalba.

Tiek „Xiaomi“, tiek  „AirScale“ matuoja svorį iki 150 kg - jei sveriate daugiau, šios svarstyklės jums netiks. Iš pirmo žvilgsnio jos ir atrodo panašiai, tačiau čia ir prasideda skirtumai.

„Xiaomi“ išmaniosios svarstyklės yra nežymiai plonesnės - jų storis siekia vos 14,75 mm, o „AirScale“ įrenginio - 16,5. Skirtumas visai nežymus. „AirScale“ svarstyklių paviršius yra dengtas tvirtu stiklus, kuris atrodo šiuolaikiškai, yra tvirtas ir, reikalui esant, lengvai valomas. Tuo tarpu „Xiaomi“ svarstyklės gaminamos iš kur kas pigesnio ABS plastiko.

„Xiaomi“ išmaniosios svarstyklės naudoja keturias AAA baterijas, kurių rinkinyje nėra. Tuo tarpu „AirScale“ įrenginiui reikia dviejų plokščių CR2032 baterijų, kurios yra pridedamos. Didžiausias išvaizdos skirtumas yra ekranas. „Xiaomi“ svarstyklių ekranas yra tarsi paslėptas po plastikiniu paviršiumi, o tai suteikia modernią išvaizdą. „AirScale“ įrenginio ekranas atrodo kaip paprastų, tradicinių svarstyklių detalė - nieko įspūdingo.

Apskritai, išvaizda ir yra didžiausias skirtumas - „Xiaomi“ svarstyklės tiesiog atrodo moderniau, o ir pats prekinis ženklas reiškia, kad jos yra patikimos. „AirScale“ Gearbest.com portale neturi nei vieno pirkėjų įvertinimo.

„AirScale“ išmaniosios svarstyklės kainuoja kiek mažiau nei 50 eurų, o į Lietuvą siunčiamos nemokamai per paštą. Tuo tarpu „Xiaomi“ įrenginys - vos daugiau nei 40 eurų, tačiau siuntimas kainuoja papildomai 8€, tad realiai įrenginiai kainuoja beveik tiek pat.

Tokių panašių įrenginių Kinijos rinkoje yra daugybė, tačiau ne visus vienodai myli pirkėjai. Patariama rinktis pažįstamus prekinius ženklus ir visada atkreipti dėmesį į prekės reitingus ir paskaityti bent kelis pirkėjų įvertinimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(5)
(-2)

Komentarai ()