Padėkokite bitcoin: visame pasaulyje - milžiniškas vaizdo plokščių deficitas  (2)

Spartus populiarių virtualių valiutų tokių, kaip „Bitcoin“ ir „Ethereum“ kurso augimas pastaraisiais mėnėsiais sukėlė milžinišką susidomėjimą jų gavimu – „mainingu“, o pastarasis sukėlė didelę įrangos skirtos operacijoms su virtualia valiuta, paklausą. Varle.lt kompiuterinės technikos prekybos vadovai teigia, kad jau pajuto milžinišką vaizdo plokščių deficitą rinkoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pastebėjome, kad vaizdo plokščių paklausa ženkliai išaugo ir kai kurių populiarių modelių prekyboje jau paprasčiausiai nėra, o tiekimo laukiama, “– teigia Varle.lt tiekimo skyriaus projektų vadovas Dominikas Bialopetravičius.

Remiantis turima gamintojų informacija, vaizdo plokščių tiekimas gali pradėti atsistatyti nuo liepos vidurio. 

Įdomu tai, kad „ASUS“ gamintojas išleido specialią vaizdo plokštę „ASUS MINING-P106-6G“, skirtą „maineriams“, t. y. „Bitcoin“ ir „Ethereum“ gaminimui ir palaikymui.

Ši vaizdo plokštė neturi jokių vaizdo jungčių ir nėra skirta žaidimams. Ji pasižymi mažesnėmis elektros energijos sąnaudomis ir preliminariai kainuos 300 €.

Kokios vaizdo plokštės superkamos pirmiausia?

Varle.lt specialistų teigimu, populiariausiomis „mainingui“ skirtomis vaizdo plokštėmis 2017 m. tapo „AMD Radeon RX 570“ ir „AMD Radeon RX 580“, „Nvidia GeForce GTX 1060“, „GTX 1070“ ir „GTX 1080“. Jas įsigyti dabar gana problematiška.

Jei šios vaizdo plokštės dabar ir pasirodo prekyboje, jų kiekiai sparčiai tirpsta arba pasižymi didesne kaina. Tačiau „mainingu“ užsiimančių asmenų apetitas didelis ir jie superka visas vaizdo plokštes – pradedant pačiomis paprasčiausiomis ir baigiant topinėmis.

Kas nukentės?

Jei jūsų kol kas ir nedomina virtualios valiutos reikalai, tačiau atsiras poreikis įsigyti vaizdo plokštę, galite susidurti su problema.

Iš tikrųjų pagrindiniai nukentėjusieji šioje situaicjoje yra žaidėjai, kurie šiuo metu negali įsigyti konkrečių vaizdo plokščių modelių, nes jų arba nėra prekyboje arba jų kainos ženkliai  išaugusios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(25)
(33)
(-8)

Komentarai (2)