Bitkoinų picos diena: diena kai vienas programuotojas padarė didžiausią klaidą savo gyvenime (Video)  (2)

Šios savaitės pradžioje virtualios valiutos „Bitcoin“ vertė pasiekė rekordines aukštumas. Per ganėtinai trumpą laiką bitkoinų vertė ėmė stulbinamais tempais ropštis aukštyn ir pramušė 2 tūkstančių JAV dolerių už bitkoiną padalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rekordinėse aukštumose esanti virtuali valiuta daugeliui sukėlė nuostabą ir tikriausiai niekas net nesitikėjo, jog kada nors šis projektas sulauks tokios sėkmės. Ypač žinant tai, jog prieš septynerius metus bitkoinai buvo verti skatikų.

Pirmadienį buvo minima vadinamoji „Bitkoinų picos diena“. Būtent prieš septynerius metus programuotojas Laszlo Hanyeczas išleido 10 tūkstančių bitkoinų dviem picoms iš „Papa John's Pizza“ įsigyti.

Tai buvo pirmoji virtualios valiutos transakcija pasaulyje. Na, o vakar, pirmadienio vidurdienį, vienas bitkoinas buvo pardavinėjamas jau už 2251,61 JAV dolerio. Prieš septynerius metus L. Hanyeczas turėjo apvalią sumą bitkoinų ir su draugu sutarė, kad jam už dvi picas sumokės būtent virtualia valiuta. Pats programuotojas manė, jog tuo metu vienas bitkoinas buvo vertas 0,003 cento.

Prieš septynerius metus minėtos dvi picos kainavo 30 JAV dolerių. Pavertus 10 tūkstančių bitkoinų į šių dienų ekvivalentą, dabar picų vertė siektų 22,5 milijono JAV dolerių. Beje, jei prieš septynerius metus būtumėte nusipirkę bitkoinų, kurių vertė 0,003 cento, už 100 JAV dolerių, šiandien galėtumėte tuos bitkoinus parduoti už maždaug 75 milijonus JAV dolerių.

 


Papildymas:
2017-05-25 13:39 UTC, 1 bitkoinas kainavo 2768$. Kainą galite sekti coindesk.com puslapyje

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(26)
(6)
(20)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: