Lietuva kviečiama prisijungti prie išskirtinio „Hyperloop One“ projekto, Ūkio ministras jau turi savo viziją (Video)  ()

Ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius Los Andžele apsilankė vienoje pažangiausių pasaulio kompanijų – naujos kartos transporto sistemą kuriančioje įmonėje „Hyperloop One“. Susitikimo metu kompanijos atstovai pristatė savo diegiamą technologiją ir viziją – „Hyperloop One“ transporto koridoriumi sujungti visas Skandinavijos ir Baltijos šalis, taip pat Lenkiją ir Vokietiją – ir pasiūlė Lietuvai įsitraukti į šį procesą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ūkio ministras teigė, kad bendrovės kuriama technologija pasaulyje neturi precedento, o tai skatina domėjimąsi ir suinteresuotumą.

„Inovatyvūs technologiniai sprendimai yra tai, kas skatina pažangą, todėl esame suinteresuoti tęsti dialogą ir ieškoti galimybių, kaip Lietuva galėtų prisidėti įgyvendinant šią futuristinę idėją“, – kalbėjo M. Sinkevičius.

Ministras atkreipė kūrėjų dėmesį, kad Lietuva galėtų prisidėti prie „Hyperloop One“ koncepcijos vystymo ir diegimo – kurti IT sistemas ir verslo modelius, tačiau pirmiausia reikėtų sulaukti pirmųjų bandymų rezultatų. Jie numatomi jau artimiausiu metu Nevadoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Įmonės „Hyperloop One“ atstovai teigė, kad ši technologija per pastaruosius metus gerokai patobulėjo. Skaičiuojama, kad kapsulės greitis sieks 300 m/sek., o tai sudarys 1 080 km/val.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(21)
(1)
(20)

Komentarai ()