„Vernee“ ir 2017 m. lieka ištikima savo šūkiui „būti nepakartojamiems arba mirti!“: išskirtinių savybių telefonai už tokias kainas, kurios pirkėjus žavi, o konkurentus deda į pavėsį  ()

Dabar išmaniųjų telefonų išorės homogenizavimas (sudėties suvienodinimas) tampa vis labiau paplitęs. Jei kažkokią įdomesnę naujovę sugalvoja „Samsung“ iš karto ją atkartoja daugybę gamintojų ir visų pirma – biudžetinių modelių gamintojai iš Kinijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Svarbiausia, kad naujovė būtų įkandama pagal kainą. Naujausias to pavyzdys – lenktų kraštų ekranas. Atrodo įspūdingai, bet kasdieniniam naudojimui nepatogus dalykas – vien dėl to tokio sprendimo atsisakė net ir flagmanas „LG G6“.  

Arba kitas pavyzdys su kameromis. Tereikėjo „Apple“ išleisti telefoną su dviguba kamera ir biudžetinių modelių segmente iš karto pasipylė telefonai su analogiškomis dvigubomis kameromis. Juk kam kurti kažką savito ir rizikuoti savo sėkme, jei galima tiesiog atkartoti pasiteisinusius sprendimus.

Tokios strategijos laikosi absoliuti dauguma Kinijos kompanijų, bet tik ne „Vernee“. Tik pradėjusi gaminti savo vardo išmaniuosius telefonus, ji iškėlė neeilinį tikslą – „būti nepakartojamiems arba mirti!“. Kol kas mirtis jai negresia, nes kompanijos inžinieriai sugeba į telefonus pažvelgti vis kitaip ir pristatyti kažką netradiciško ir ypatingo.

„Vernee Mars Pro“ – pigiausias flagmanas pasaulyje su 6GB RAM ir išskirtinai solidžiu dizainu

Naujausias to įrodymas – birželio pabaigoje pristatytas „Vernee Mars Pro“.  Iš pirmo žvilgsnio, telefonas kaip telefonas. Ir net kažkoks keistas, kaip kiniškas flagmanas –viena galinė kamera, neužlenkti ekrano kraštai ir jokių kitų įprastinių dizaino blizgučių, tačiau viskas tiesiog solidu ir elegantiška. Ir negana to – tai tiesiog išskirtinis modelis, gal net geriausias šios vasaros anonsas iš Kinijos.

Visų pirma, „Vernee“ atsisakė minties konkuruoti nuvalkiotuose sprendimuose ir ėmėsi galvoti, o ką tokio būtų galima pasiūlyti pirkėjui, kas iš tiko būtų naudinga ir ko neturėtų jokie kiti identiškos kainos telefonai? Pirmasis atsakymas – pagerinti našumą. Ir ne bet kaip, o radikaliais sprendimais – paėmė ir „Vernee Mars Pro“ įdiegė 6 GB RAM.

Šiai dienai nerasite telefono, kuris turėtų daugiau. Štai „Samsung Galaxy S8“, „LG G6“, „Huawei P10“ gali pasigirti tik 4 GB ir tik tokie telefonai kaip geriausios modifikacijos „Samsung Galaxy S8 +“ ar „Xiaomi Mi 6“ turi 6 GB. Bet jų kainos prasideda nuo 400€, o vienas iš aukštos kainos argumentų – itin brangi RAM atmintis. Oficialiai deklaruojama mintis paprasta – nori daugiau RAM, atverk plačiau piniginę.

Ir čia „Vernee“ pamatė laisvą nišą – kaip jie tai padarė, geriau neklauskit, bet sugebėjo sukurti flagmaną su 6 GB RAM pigiau nei už 200€. Ir tai tikrai kol kas pats pigiausias 6GB RAM turintis telefonas rinkoje ir nepanašu, kad artimiausiu metu jį sugebėtų kažkas išversti iš sosto.  

Bet tai ne vienintelės inovacijos. Kaip ir dera flagmanui, jis turi turėti ir kažkokių labiau apčiuopiamų išskirtinumų. „Vernee“ priešingai nei kiti Kinijos gamintojai piršto antspaudų skaitytuvą savo naujosios kartos išmaniajame telefone integravo korpuso šone, o tokį sprendimą iki šiol naudojo tik „Sony“. Tenka pripažinti, kad toks gamintojo pasirinkimas tikrai pasiteisino ir viską apibendrinus leido sukurti vientisą bei solidų „Vernee Mars Pro“ išmaniojo telefono dizainą. Įvertinus tai, kad telefonas turi itin siaurą vos 1 milimetro pločio kraštinį rėmelį aplink ekraną, „Vernee Mars Pro“ iš karto įgavo išskirtinę išvaizdą net be tradicinės konkurencijos su kitais gamintojais.

O kaip kiti parametrai? Kaip ir dera flagmanui, šis išmanusis telefonas turi 5,5 colių įstrižainės aukštosios raiškos (1920 x 1080) ekraną, turi 3500 mAh talpos bateriją, LTE ryšio modulį, bei pilnai metalinį 7,6 milimetrų storio korpusą, USB C tipo jungtį, 13 megapikselių kamerą bei iš karto įdiegtą „Android 7.0“ operacinės sistemos versiją. Naudojamas 16 nanometrų architektūros aštuonių branduolių „Helio P25“ centrinis procesorius su „Mali T880“ vaizdo plokšte užtikrina, kad visos programėlės suksis kaip vėjas.

Ar pasiteisins „Vernee“ sprendimas nekopijuoti konkurentų, bet siūlyti savo inovacijas? Tikriausiai taip, nes net svajonėse tiesiog nerasite analogiškų parametrų telefono už 160€ - būtent tiek kainuoja „Vernee Mars Pro“ jį perkant pirmosiomis liepos dienomis. Vėliau, kai baigsis anonso proga gamintojo suteikiamos nuolaidos,  telefono kaina pakils iki 195€, bet ir už tokią kainą jis dar ilgai bus pigiausias telefonas su 6 GB RAM.

Į pavėsį visus padėjęs „Vernee Thor E“

Ir kas įdomiausia, „Vernee“ nuolatos pateikia neeilinių staigmenų, tik jos visada orientuotos į skirtingų poreikių klientus. Štai „Vernee Mars Pro“ yra skirtas geriausių sprendimų ieškantiems pirkėjams už priimtiną kainą, tačiau yra ir tokių, kuriems tereikia patogaus, bet ištvermingo ir nedidelio telefono. 

Ir čia prisiminkime pirmąjį 2017 metų anonsą - „Vernee Thor E“. Iš pirmo žvilgsnio – tai simpatiškas, nedidelis 5.0“ įstrižainės kiniškas telefonas, tarsi be didesnių išskirtinumų. Tačiau užmetus akį į charakteristikas, galima iš karto apstulbti – kaip tik 149 g sveriantis ir 8.2 mm storio korpusą turintis telefonas gali turėti net 5020 mAh bateriją?

Visame pasaulyje netrūksta telefonų, kurie turi panašios talpos bateriją, bet jų svoris bus ne mažiau nei 200 g, o storis artėja prie 10 mm.  Tai tikros savotiškos modernių laikų plytos – nors baterija didelė ir talpi, bet telefoną gėda traukti iš kišenės - ne koks derinukas, tiesa?

„Vernee“ laiku pamatė problema ir surado labai lengvą sprendimo būdą. Jokių didelių inovacijų ji nesukūrė, o padarė tai, ką mėgsta daryti „Apple“ - tiesiog patobulino įprastą technologiją taip, kad tiesiog būtų patogu. Tad vietoj to, kad naudotų tipinę ličio jonų baterijos technologiją, „Vernee“ nusprendė panaudoti mažiau populiarią itin didelio tankio ličio jonų bateriją. Tokių baterijų tankis siekia 690Wh/L ir tai yra 38% daugiau, nei vidutiniškas kitų telefonų baterijų rezultatas, siekiantis 500 Wh/L.

Akivaizdu, kad iš karto baterijos užimamas tūris sumažėjo apie 30%, o telefonui tai yra net labai daug. Štai taip pradėdas kurti „Vernee Thor E“ pastatė visus konkurentus į vietą: nė su žiburiu nerasite tokio plono telefono su 5020mAh talpos baterija - jis tėra vos 8,2 mm storio.

Kadangi šis išmanusis telefonas skirtas tiems, kurie nemėgsta itin dažnai įkrauti savo įrenginių, gamintojas jame integravo ir itin baterijos energiją tausojantį rėžimą (Ultra Power Saving Mode). Šį rėžimą galima įjungti panaudojus specialų mygtuką, kuris integruotas kairėje telefono briaunoje: jį spustelėjus, ekranas iš karto pereina į energijos taupymo režimą ir vaizdai tampa nespalvoti. Gamintojo teigimu, panaudojus bateriją tausojantį rėžimą 20% baterijos Jums pakaks dar 24 valandoms.

Verta pastebėti, jog „Vernee Thor E“ pasižymi ne tik itin talpia baterija bei pakankamai plonu ir lengvu korpusu, tačiau išsiskiria ir tuo, jog korpusas yra pagamintas iš aliuminio ir titano lydinio. Įrenginio nugarėlės kraštai yra šiek tiek lenkti, todėl telefoną labai patogu laikyti rankoje. Įdomu ir tai, jog gamintojai panaudojo „On-Cell“ technologiją, kuri lemia tai, jog ekranas yra tiesiog įlietas į įrenginio korpusą.

Ir kiek turėtų kainuoti tokios inovacijos? Kad ir ką galvotumėte, niekaip neatspėtumėte – dabar vykstančių akcijų metu „Vernee Thor E“ parduodamas vos už 97 €. Neblogai, kaip už telefoną, kuris net neturi analogų rinkoje? Žinoma, jo našumas neprilygsta flagmanams ir pagal tai nekonkuruoja, bet sunku įsivaizduoti geresnį darbinį telefoną už tokią kainą ir su tokiais parametrais.

Ir galima neabejoti, jog tai ne vienintelės „Vernee“ naujovės šiais metais – garsusis šūkis „būti nepakartojamiems arba mirti!“ padovanos dar daug įdomių sprendimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(6)
(7)

Komentarai ()