Oficialiai pristatyta ir pradėta platinti „Android 8.0 Oreo“ operacinė sistema: iš kur ją galima parsisiųsti ir kokie telefonai gaus pirmieji (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2017-08-24 09:42
Man kurkas labiau patiktu jei būtu pardavinėjama geležis išvis atskirai nuo softo, nepriklausomai OS mokama ar nemokama, taip kaip PC atveju. Išvis manau jau laikas pilnavertį PC linuxą (adaptuotą mažiems ekranams) kišt į telefonus, kai net biudžetiniai variantai jau eina su 16++GB vidinės atminties (praplečiama iki 256GB), 3++ GB RAM, 8 branduolių CPU, dar kažkoks ten GPU. Kokia prasmė iš tų visų bloatware, apart akumo valgymo nematau aš iš tų servisų naudos.
Nerealiai 2017-08-24 10:29
Manyčiau daugiausiai taip yra dėl paprastumo vartotojams, nes daugelis vis tiek nori, kad viskas būtų gatava. Entuziastai ir dabar linuxus, windowsus į telefonus įsirašo. Daugiausiai vis tiek naudoja interneto naršymui, nuotraukų darymui, facebookui, navigacijai, muzikai klausyti. P.S. dėl akumo energijos valgymo kaip nekeista daugelis dar yra įpratę kaltinti telefoną, o ne prastai parašytas programėles. Įsirašius "Greenify" appsą galima atjungti daugelį nenaudojamų appsų, situacija su baterijos eikvojimu susitvarkė. https://play.google.com/store/apps/deta ... nify&hl=lt
Eič 2017-08-24 10:33
Ubuntu Mobile jau kaip ir yra, bet ten veiksmo nulis.
Nerealiai 2017-08-24 10:38
https://www.engadget.com/2017/04/06/the ... m-is-over/
kernel_panikuoja 2017-08-24 11:21
PC darymas is ismaniojo yra toks reikalingas "use case". Prie esamu telefonu galima jau dabar prisijungti klaviatura/pele/monitoriu ir juos naudoti interneto narsymui/filmams/muzikai. Paprastiems zmonems to pakanka. Zaidejams ir profams telefonu resursu vistiek neuzteks. Taip, techniskai galima padaryti Android'a arLinux'a su dvigubu UI - vienas mobile, kitas desktop (kaip kad Windows 10), tik klausimas kas is to - native programos neveiks, nes bus skirtos x86'tam o ne ARM'ui (arba veiks tragiskai emuliuojant). Ne native veiks tragiskai letai. User baze bus maza, nes siais laikais apskritai mazai kasnaudoja PC kaip po toki - ismanieji, plansetes, smart-tv uzima daugiau paprastu zmoniu laiko. Mano asmenine nuomone to daryti paprasciausiai neapsimoka.