Oficialiai pristatyta ir pradėta platinti „Android 8.0 Oreo“ operacinė sistema: iš kur ją galima parsisiųsti ir kokie telefonai gaus pirmieji (Video)  (5)

„Google“ išmaniai pasinaudojo visiško Saulės užtemimo beprotybe Jungtinėse Amerikos valstijose ir su šiuo įvykiu susiejo savo naujausios operacinės sistemos pristatymą, kurio renginys vyko Niujorke, rašo „Ars Technica“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio renginio dalyviams ne tik buvo išdalinti užtemimo stebėjimo akiniai bei pasiūlyta stebėti NASA užtemimo transliaciją, bet ir atskleistas naujas galutinis operacinės sistemos pavadinimas: „Android 8.0, Oreo“.

Visų savo operacinių sistemų versijų pavadinimus su skanėstais susieti mėgstanti įmonė šį kartą pasirinko komercinio gaminio – „Oreo“ prekės ženklo sausainių – pavadinimą.

Kaip ir pristatant senesnę operacinę sistemą „KitKat“, skanėsto prekės ženklo savininkai (šiuo atveju – įmonė „Nabisco“) tapo operacinės sistemos pristatymo partneriais.

Renginys prasidėjo nuo tradicinio elemento – naujosios sistemos talismano – „Android Oreo“ superherojaus – statulos atidengimo.

Operacinė sistema rugpjūčio 21 dieną buvo ne tik pristatyta viešai, bet ir buvo pradėta platinti tam naudojant įprastinius platinimo kanalus.

Sistemos išeities kodas jau patalpintas „Android Open Source Project“ svetainėje, netrukus jį gaus ir „Google Pixel“ serijos telefonai bei „Nexus 5X“, „Nexus 6P“, „Nexus Player“.

Naujausia operacinės sistemos versija pasieks ir visus įrenginius, kurie yra įtraukti į dalyvavimą „Android Beta Program“.

Nekantriausiems „Nexus“ ir „Pixel“ telefonų naudotojams, norintiems savo įrenginius atsinaujinti „rankiniu būdu“ ir nebijantiems šiek tiek rizikos, galima bandyti pasinaudoti šioje svetainėje esančiomis operacinės sistemos versijomis.

Naujausioje sistemos versijoje smarkiai patobulintas pranešimų skydelis – pasikeitė jo išdėstymas, spalvos ir veikimas.

„Google“ smarkiai apribojo fone veikiančių programėlių aktyvumą, tokiu būdu užtikrinant stabilesnį telefonų veikimą, kuomet jame yra įjungta daug programėlių bei pailginant akumuliatoriaus veikimo trukmę.

Būtina paminėti ir trumpesnį sistemos užsikrovimo laiką, ir pasikeitusį nustatymų meniu, ir daugybę naujų saugumo funkcijų, tarp kurių yra ir „Google Play Protect“ apsaugos nuo piktybinių programėlių funkcija.

Tačiau svarbiausia, kad kartu su „Android 8.0“ aktyvuojamas „Project Treble“ – operacinės sistemos moduliarizavimas nuo techninės įrangos, turėsiantis palengvinti kurti ir diegti būsimus „Android“ atnaujinimus.

Tuo tarpu visi ne paminėtų „Nexus“ arba „Pixel“ įrenginių naudotojai taip pat po kurio laiko gali sulaukti sistemos atnaujinimų.

„Samsung“, LG ir kitų didžiųjų bendrovių gaminių naudotojai veikiausiai tik po kelių mėnesių sulauks „standartiniu būdu“ patobulintos operacinės sistemos versijos, bet, tarkime, „Nokia“ žmonėms, įsigijusiems naujuosius 3, 5, 6 ir 8 modelius žadėjo pasiūlyti „gryną atnaujintą „Android“ versiją, kas reiškia, kad „Nokia“ telefonų su „Android“ sistema naudotojai bus vieni iš pirmųjų, galėsiančių išbandyti naują sistemą.

Žinoma, įrenginių gamintojai savo naujosios operacinės sistemos modifikavimą pradėjo jau kur kas seniau – su jais „Google“ išeities kodais dalinasi nuo pat pirmosios gamintojams skirtos „Preview“ versijos pristatymo kovą, mat antraip sistemos atnaujinimo reikėtų laukti dar ilgiau.

Paprastai žinomiausių prekės ženklų naujausi telefonai operacinės sistemos atnaujinimo sulaukia maždaug po pusmečio nuo oficialaus atnaujinimo pristatymo. Pernykščiai telefonai jų sulauks dar vėliau – laukti teks nuo 8 mėnesių iki metų.

Dauguma kitų vartotojų su naujos sistemos veikimu susipažinti galės veikiausiai tik išsipakavę naujus įrenginius, kuriuose ši sistemos versija įdiegta iš anksto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai (5)

Susijusios žymos: