Naujienos iš Intel: pristatė 8 kartos mobilius Core i5 ir Core i7 procesorius - sparta išaugo iki 40%  (1)

Kompanija Intel pristatė savo naujus, jau aštuntos kartos Core procesorius. Tačiau nereikėtų per daug džiaugtis, kadangi vietoje visų laukiamų stacionarių Coffee Lake procesorių anonsuoti nauji mobilūs U-serijos procesoriai. O štai stacionarūs Coffee Lake bus pristatyti tik rudenį, nors tiksli data dar neskelbiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš viso buvo pristatyti keturi Core i5 ir Core i7 procesoriai, kurių charakteristikos jau kuris laikas šmėžavo įvairiuose interneto puslapiuose.

Anonsuoti aštuntos kartos procesoriai turi 4 fizinius branduolius bei palaiko Hyper-Threading technologiją.

Tai leidžia vienu apdoroti aštuonis duomenų srautus, kai pirmtakai galėjo pasiūlyti tik du fizinius branduolius ir keturis duomenų apdorojimo srautus.

Taip pat nauji procesoriai gavo gana žemus taktinius dažnius, kadangi reikėjo sutilpti į 15 W TDP energetinį paketą dėl padidėjusio branduolių skaičiaus.

Naujokai turi Intel UHD Graphics 620 grafinį branduolį, kuris yra ne kas kita, o pervadintas Intel HD Graphics 620, naudojamas 7 kartos Core (Kaby Lake) procesoriuose.

Naujuose procesoriuose proporcingai branduolių skaičiui padidinta ir spartinančioji trečio lygio (L3) atmintis, įdiegtas spartesnis atminties kontroleris – DDR4-2400 ir LPDDR3-2133.

Reikia pažymėti, kad naujieji procesoriai gaminama, naudojant 14 nm technologiją, tačiau Intel atstovai pažadėjo, jog tarp 8 kartos Core procesorių bus ir 10 nm produktų.

Kompanijos Intel teigimu, aštuntos kartos Core i5 ir Core i7 procesoriai bus spartesni iki 40 proc., lyginant su septintos kartos pirmtakais, ir šiek tiek daugiau nei pusę šio pranašumo garantavo branduolių skaičiaus padidinimas.

Dar vienu įdomiu faktu galima laikyti Intel tvirtinimą, jog naujieji procesoriai iki dviejų kartų spartesni už atitinkamus procesorius, kurie buvo išleisti prieš 5 metus (palyginti Core i5-3317U ir Core i5-8250U).

Intel skelbia, kad 8 kartos Core procesoriai serijinių produktų sudėtyje pasirodys maždaug po mėnesio.

Iš viso Intel partneriai paruošė daugiau nei 145 produktus, kurie galės pademonstruoti naujų mobilių procesorių privalumus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(8)
(15)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: