Ar saugūs jūsų namai? 4 elektronikos gaminiai, kurie jums suteiks ramybės  ()

Namai - tai tarsi kiekvieno žmogaus asmeninė šventovė, kuri negali būti pažeista. Jie tiesiog privalo būti labai saugūs ir jaukūs. Ar esate užtikrintas dėl savo namų saugumo kaskart, kai kur nors išeinate? O ar visada žinote, kas skambina į jūsų duris? Pateikiame 4 įdomius produktus, kurie gali suteikti ramybės jūsų mintims.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. „Xiaomi mijia“ IP kamera

Jau ne kartą sakėme, kad IP kamera yra vienas lengviausių būdų saugumą namie užtikrinti. Tereikia vieną įsigyti ir įsirengti. „Xiaomi mijia“ – populiarus ir prieinamas pasirinkimas. Ji filmuoja 130 laipsnių kampu, 1080p raiška 20 kardų per sekundę greičiu. Ši kamera turi integruotą mikrofoną ir garsiakalbį, todėl galėsite pasikalbėti su namie likusiais vaikais ar net sudrausminti šunybes krečiantį gyvūną. Visą vaizdą matysite savo išmaniajame telefone, kad ir kur bebūtumėte, tačiau jis gali būti įrašomas ir į atminties kortelę (iki 64 gb).

IP kamerą įsirengti labai lengva, o ir kainuoja jos visai nedaug. Prie tos pačios programėlės galite prijungti net kelias „Xiaomi mijia“ kameras, todėl, jei yra toks poreikis, namuose galite įsirengti visą apsaugos sistemą. „Xiaomi mijia“ kainuoja €27,61. Kartu reikėtų pasirūpinti ir kokybiška atminties kortele – kad ir šia „Samsung“, kainuojančia vos daugiau nei 21 eurą.

2. Išmanusis durų skambutis

Svečius pirmasis sutinka durų skambutis. „eBELL ATZ DBV01P“ – tai išmanusis durų skambutis, kuris leis pamatyti atėjusius svečius, net kai jūsų nebus namuose. Vos tik kas nors nuspaus skambutį, į telefoną gausite pranešimą ir galėsite pažiūrėti, kas stovi priešais jūsų duris. Kalbama, kad taip vagys tikrina namus – pastebėję, kad nieko nėra namie, jie dar keletą kartų nuspaudžia skambutį ir, jei niekas neatidaro, braunasi vidun. Su „eBELL ATZ DBV01P“ galėsite pamatyti atėjusius žmones ir net juos perspėti.

„eBELL ATZ DBV01P“ neturi labai įmantrios kameros – jis ginkluotas vos 1 MP jutikliu. Tačiau vaizdo įrašai yra 720p raiškos, kamera nesunkiai susidoroja ir su prietema, o 145 laipsnių objektyvas niekam neleis pasislėpti. Šis durų skambutis taip pat turi lizdą atminties kortelei ir yra atsparus vandeniui. „eBELL ATZ DBV01P“ kainuoja €80,47.

3. Įprastas durų skambutis su mikrofonu

Išmanusis durų skambutis ne visada yra būtinas. Galima pasikliauti ir kitokiais sprendimais. Pavyzdžiui, tokiu durų skambučiu su garsiakalbiu ir mikrofonu, kuris leidžia pasikalbėti su atėjusiais svečiais. Gamintojas teigia, kad išorinis mygtukas nuo viduje montuojamos skambučio dalies gali būti nutolęs net 300 metrų, tačiau pirkėjai praneša, kad tikrasis atstumas yra kiek trumpesnis. Kaskart kam nors paskambinus į duris, galėsite paklausti, kas tai, ir išgirsti atsakymą. Tai puikus sprendimas tiems būstams, kurių duryse nėra galimybės įrengti akutę.

Vidinė skambučio dalis yra įkraunama, o išorinė naudoja 4 AAA standarto baterijas. Šis durų skambutis kainuoja €13,61. Jei norite namie turėti du skambučius (pavyzdžiui, vieną pirmame, o antrą - antrame aukšte), jums turėtų tikti toks rinkinys už €22,25.

4. Išmanusis judesio daviklis

Niekas nepakeis brangios namų apsaugos sistemos. Tačiau paprastas prietaisas su  judesio davikliu gali bet kokiai erdvei suteikti šiek tiek daugiau saugumo. Šis įrenginys užfiksuoja judesius 5 metrų atstumu ir tuomet išsiunčia jums žinutę. Galite paskambinti į įrenginyje įdėtą SIM kortelę ir girdėti, kas darosi tame kambaryje. Pagal tai galite nuspręsti, kokių veiksmų imtis.

Toks paprastas judesio daviklis kainuoja mažiau nei 10 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()