Į viešumą iškilęs Musko laiškas pavadino tradicinę vidinę įmonių tvarką „neįtikėtinai kvaila“ ir visais atvejais rekomendavo elgtis priešingai  ()

Elonas Muskas – garsus verslininkas, siekiantis atpiginti kosmines keliones, sukelti revoliuciją viešajame transporte, iš gatvių išguiti vidaus degimo variklius ir iš tikrųjų pakeisti pasaulį. Visgi, jam nesvetimi ir žemiški verslo rūpesčiai. Ką tik viešumoje pasirodęs elektroninis laiškas, skirtas „Tesla“ darbuotojams parodė, kad Muskas jau prieš keletą metų atsikratė neefektyvios tradicinės korporacijų komunikacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dažnai sakoma, kad žemo ir vidutinio lygio darbuotojai didelėje korporacijoje tėra sraigteliai sudėtingame mechanizme. Tokį palyginimą galima suprasti – juk net mažiausios detalės yra svarbios siekiant tikslo. Tačiau JAV korporacijose dažniausiai galioje ypatinga komunikacijos politika. Darbuotojas iš vieno departamento negali tiesiogiai darbo reikalais bendrauti su kitur dirbančiu kolega. Taip daroma todėl, kad vadovai žinotų, kurioje projekto vykdymo stadijoje yra jų pavaldiniai. Iš tikrųjų, tai visai logiška sistema, leidžianti efektyviau paskirstyti užduotis ir iš vidaus stebėti korporacijos darbą.

Tačiau Muskui ši sistema nepatinka, nes, pasak jo, ji iš tikrųjų nesuteikia jokios naudos kompanijai. Ši sistema tik suteikia daugiau informacijos ir galios departamentų vadovams, tačiau įmonės darbas kenčia nuo sulėtėjusios komunikacijos ir papildomo proceso, vietoj kurio vadovai galėtų užsiimti kuo nors kitu. Muskas viename „Tesla“ darbuotojams siųstame laiške pavadino šią tradicinę ir labai plačiai paplitusią vidinės darbinės komunikacijos sistemą „neįtikėtinai kvaila“.

Elonas Muskas skatina savo darbuotojus kalbėti vienas su kitu laisvai, nepriklausomai nuo to, kokioje komandoje ar departamente jie dirba. Pasak jo, tokia komunikacija tiesiog efektyvesnė – visada reikia daryti viską, kas geriau kompanijai. Muskas taip pat skatina darbuotojus praleisti savo tiesioginius viršininkus – jei reikia, jei gali kalbėti su savo vadovų vadovais ar net parašyti pačiam Muskui.

Ši informacija pasirodė visai neseniai, tačiau pats elektroninis laiškas buvo išsiųstas prieš kelerius metus. Manoma, kad tikriausiai Muskas šios komunikacijos struktūros laikosi iki šiol. Kuomet įmonė stengiasi išlaikyti savo vardą ir rinkai pasiūlyti naujausias technologijas, ji negali prarasti laiko dėl neefektyvios komunikacijos sistemos, net jei ji ir laikoma tradicine.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(85)
(7)
(78)

Komentarai ()