Itin gerai vertinama miniatiūrinė kamera iš Kinijos: kainuoja pigiau nei geri pietūs kavinėje, o tinka ir kaip vaizdo registratorius, ir veiksmo kamera, ir net slaptam namų stebėjimui  (3)

Veiksmo kameros jau seniai išpopuliarėjo ne tik tarp ekstremalias pramogas praktikuojančių žmonių ar videografijos mėgėjų. Šiandien jomis domisi ir nemažai keliautojų, žurnalistų ir socialinių tinklų asmenybių. Taip pat negalima paneigti, kad ir vaizdo registratoriai yra labai naudingi. Visgi, „Quelima SQ11“ turi pliusų prieš visus šiuos įrenginius, o kainuoja mažiau nei geri pietūs kavinėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Quelima SQ11“ - tai mažytis kubas, kurio kraštinė siekia vos 2,2 cm. Dabar pat pasiimkite liniuotę ir pasižiūrėkite, kokio mažumo tai įrenginys. Visgi, tai yra kamera, filmuojanti 120 laipsnių kampu ir 1920 x 1080 raiška. Filmuota medžiaga talpinama į 32 GB atminties kortelę, o kamera neturi didesnių problemų su tamsa.

„Quelima SQ11“ yra skirta automobiliams, todėl turi ciklinio įrašymo funkciją, judesio daviklį, o rinkinyje rasite 360 laipsnių kampu besisukiojančią kamerą. Mažytis įrenginys gali visiškai pasislėpti už veidrodėlio, o 200 mAh baterijos turėtų pakakti pakankamai ilgam laikui - bent jau valandai. Aišku, automobilyje ši kamera būtų beveik visą laiką prijungta. Bet kodėl kas nors norėtų tokį įrenginį pasirinkti vietoj tikro automobilinio vaizdo registratoriaus?

Visų pirma, dėl kainos. „Quelima SQ11“ šiuo metu taikomos akcijos metu kainuoja vos daugiau nei 10 eurų. Gero automobilinio vaizdo registratoriaus už tokią kainą tikrai nerasite, o ši kamera savo užduotis tikrai atliks - vidutinis vartotojų vertinimas Gearbest.com portale siekia net 4,9 žvaigždutes iš penkių. Kitas pranašumas aišku yra dydis - lengva kamera gali būti prikabinta prie praktiškai bet ko, o visomis kryptimis besisukiojantis laikiklis leidžia ją panaudoti ir filmavimui iš galo.

Iš tikrųjų, turint omenyje kainą, labiausiai saugumu susirūpinę vairuotojai gali nusipirkti porą tokių kamerų ir jas palikti automobilyje. Važiuojant jos filmuotų aplinką ir galėtų pateikti reikalingų įrodymų eismo įvykio atveju. O automobiliui stovint, kameros galėtų užfiksuoti prie jo lendančių žmonių veidus - prie to prisidėtų judesio daviklis.

Kadangi „Quelima SQ11“ yra tokia maža, ją galima naudoti ir kaip savotišką veiksmo kamerą. Ji paprastu segtuku gali būti prikabinta prie striukės ar kuprinės, o į viršų ją pakeltų ir nedidelis dronas. Aišku, trūkumas tas, kad „Quelima SQ11“ neturi ekrano, o ir atspari vandeniui tikrai nėra. Ją galima panaudoti ir norint pastebėti gyvūnus - kas ištuština lesyklėlę kieme? O kur vaikšto jūsų katė? „Quelima SQ11“ sveria vos 20 gramų, todėl ji gali būti kabinama ir prie gyvūno antkaklio, jei mėgstate tokius eksperimentus.

„Quelima SQ11“ vaizdo įrašo pavyzdys

Galiausiai, „Quelima SQ11“ gali būti panaudota ir namų saugumui užtikrinti. Ją galima palikti prie durų, kad pamatytumėte, kas prie jų ateina, kuomet jūsų nėra. Maža kamera yra sunkiai pastebima.

Būtent lankstus panaudojimas yra didžiausias „Quelima SQ11“ privalumas. Labai maža kaina ir išmatavimai reiškia, kad „Quelima SQ11“ galima naudoti beveik bet kur. Tereikia išlaisvinti savo kūrybiškumą. Trūkumas tas, kad ji nekuria tokių kokybiškų vaizdo įrašų, kaip dideli automobiliniai vaizdo registratoriai ar veiksmo kameros, todėl labai aukštos meninės vertės filmukų su ja tikrai nesuksite.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(21)
(12)
(9)

Komentarai (3)