Europos miestus užplūs nemokamas internetas: įstatymą priėmė pats Europos Parlamentas  (23)

Europos Parlamentas (EP) patvirtino sprendimą skirti lėšų belaidžiam internetui ES šalių viešosiose įstaigose ir miestų centruose įrengti, teigiama EP pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia programa, pavadinta „WiFi4EU“, siekiama, kad visos Europos gyventojai ir svečiai viešose vietose, pavyzdžiui, parkuose, aikštėse ir visuomeniniuose pastatuose, pavyzdžiuose, bibliotekose, sveikatos centruose ar muziejuose, galėtų naudotis nemokamu sparčiuoju belaidžiu interneto ryšiu.

Programos „WiFi4EU“ 2017–2019 m. biudžetas – 120 mln. eurų.

Planuojama, kad jomis turėtų pasinaudoti ne mažiau kaip 6–8 tūkstančiai vietos bendruomenių, išlaikant geografinę pusiausvyrą.

Lėšų bus skiriama įrangai ir jos diegimui (interneto prieigos taškams), o lėšų gavėjai mokės už ryšį (interneto abonementą) ir įrangos priežiūrą bent trejus metus.

Projektų rengėjai, prašantys paramos pagal programą, turėtų siūlyti diegti belaidį vietinį tinklą tose vietose, kur tokio pobūdžio viešųjų arba privačiųjų belaidžio interneto zonų dar nėra.

Paraiškos bus priimamos internetu.

Sprendimui pritarė 582 EP nariai, nepritarė 98, o susilaikė 9. Jis jau suderintas su ES Taryba.

EP pranešėjas šiuo klausimu Carlosas Zorrinho teigė: „WiFi4EU“ projektas yra pavyzdys to, kaip aiški politinė vizija greitai taps realybe ES dėka.

Nesvarbu kur žmogus gyvena ar kiek uždirba – kiekvienas europietis galės naudotis kokybiška spartaus interneto prieiga. Kartu tai sustiprins ES konkurencingumą pasaulyje bei padidins visuomenės įtrauktį“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(5)
(25)

Komentarai (23)